Εκπομπή State of the Union:Σημάδια κόπωσης του Ουκρανικού πολέμου

Ενώ συμπληρώνονται δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία η υπόλοιπη Ευρώπη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα σε δύο βδομάδες

 

Ορισμένοι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν κούραση όταν σκέφτονται τον Ουκρανικό πόλεμο να συνεχίζει. Κατά τον ορισμό του λεξικού Merriam – Webster: «Κούραση είναι μια κατάσταση αδιαφορίας ή απάθειας που προκαλείται από υπερβολική έκθεση σε μια επαναλαμβανόμενη σειρά παρόμοιων γεγονότων ή ερεθισμάτων».

«Τα στρατιωτικά επιτεύγματα μπορούν εν μέρει να μετρηθούν σε τετραγωνικά μέτρα, αλλά και στις απώλειες του αντιπάλου. Παρόλο που η πρώτη γραμμή δεν έχει μετακινηθεί, οι Ουκρανοί μπόρεσαν να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στους Ρώσους εισβολείς, τόσο σε στρατεύματα όσο και σε υλικές απώλειες, αλλά και σε μαχητικές ικανότητες. (…) Αυτά παραμένουν σημαντικά κέρδη, παρόλο που τους τελευταίους μήνες, δεν έχουμε δει σημαντική πρόοδο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Έπειτα δημόσια εξέφρασε ορισμένες απόψεις που έκαναν πολλούς προσεκτικούς παρατηρητές να δώσουν προσοχή.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια στατική πρώτη γραμμή, χωρίς σημαντικά κέρδη. Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε ότι η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περίπου το 50% του εδάφους της που οι Ρώσοι είχαν καταλάβει νωρίτερα στον πόλεμο. Είναι καιρός να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει δηλαδή ένας τερματισμός του πολέμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατου αρμοστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική «το δωμάτιο είναι γεμάτο ελέφαντες. Έχουμε μια αίθουσα γεμάτη μεγάλα ζητήματα και μεγάλα ερωτήματα, και σίγουρα οι προοπτικές του πολέμου στην Ουκρανία είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω κανένα σημάδι ότι τα μέλη πάσχουν από αυτό που ονομάζετε κόπωση». Ο Μπορέλ δεν είναι ο μόνος που κάνει αυτή την ανάλυση. Είναι μια άποψη που συζητείται – ένας ελέφαντας στο δωμάτιο, όπως θα έλεγε ο Μπορέλ.

 

Προηγούμενο άρθροΒραδιά ντροπής στο Πανθεσσαλικό
Επόμενο άρθροΆγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ