Αντίπαλοί μας, τα προβλήματα της κοινωνίας

«Επιμένουμε αταλάντευτα στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και προσθέτει νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου και αν ζουν», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής». Γράφει συγκεκριμένα:

Αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλεπάλληλες εξωγενείς προκλήσεις. Το Μεταναστευτικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τις πρωτόγνωρες θεομηνίες, που προκάλεσαν θύματα, καταστροφές, κούραση στην κοινωνία. Αλλά και την παγκόσμια πληθωριστική έκρηξη, με αιχμή την εισαγόμενη ακρίβεια, ένα σοβαρότατο πρόβλημα,  που ασκεί ισχυρή πίεση σε όλους μας, πιο πολύ στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Αναπτύσσουμε για τον σκοπό αυτό στοχευμένες δράσεις σε παράλληλες κατευθύνσεις:  Πρώτο, θεσμικές  πρωτοβουλίες, για τη συγκράτηση των τιμών, όπως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε είδη πρώτης ανάγκης, η πρωτοβουλία για τη μόνιμη μείωση τιμής, το «Καλάθι του Νοικοκυριού» κ.α. Δεύτερο, εντατικοποίηση των ελέγχων -έγιναν από τις αρχές του χρόνου πάνω από 20 χιλ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ- για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Και τρίτο -όπως ξεκάθαρα φαίνεται στον νέο Προϋπολογισμό- παρεμβάσεις 2,5 δις ευρώ, για μόνιμη βελτίωση των εισοδημάτων. Παράλληλα, έχουμε αυξήσεις μισθών για  τους δημόσιους υπαλλήλους, «ξεπάγωμα» των τριετιών και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για τον ιδιωτικό τομέα, νέα αύξηση στις συντάξεις. Αλλά και αυξήσεις στο αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά, τα αναπηρικά επιδόματα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Και όλα αυτά με απόλυτη διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας, που είναι αναγκαία για να μην κινδυνεύσουν ποτέ ξανά όσα με θυσίες κατακτήσαμε.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουμε αταλάντευτα  στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη που αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και προσθέτει νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς.  Δημιουργήθηκαν ήδη πάνω από 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία από το 17% το 2019, έπεσε κάτω από το 10% τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνεχίζουμε παράλληλα -όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά- τις πολιτικές για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και πρόσθετους εθνικούς πόρους, περίπου 750 εκ. ευρώ. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και αναπτύσσουμε δράσεις με έμφαση στην αναμόρφωσή του, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων μας. Προετοιμάζουμε, παράλληλα, θεσμικές πρωτοβουλίες για το άνοιγμα του δρόμου που θα φέρει στη χώρα μας μεγάλα διεθνή μη κρατικά Πανεπιστήμια, έτσι ώστε εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε Παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Δίνουμε, παράλληλα, συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τον τερματισμό της άδικης ταλαιπωρίας των πολιτών. Όπως επίσης και στις αλλαγές που απαιτούνται για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, τον τερματισμό των εντυπώσεων ατιμωρησίας και την τόνωση της ασφάλειας, στα σπίτια μας, τα γήπεδα, τις γειτονιές μας. Επιμένουμε, παράλληλα, στη σύγκρουση με χρόνιες παθογένειες, που παράγουν αδράνειες και νοσηρές καταστάσεις. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες όπου και αν ζουν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κούβελας: «Εθνική επιτυχία ο προϋπολογισμός. Αυξάνουμε τα έσοδα χωρίς να αυξήσουμε φόρους»
Επόμενο άρθροΔράσεις ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό από το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του ΑΠΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ