Κύπρος : Στα μέτρα κατά της βίας το αλκοτέστ και τεστ ναρκωτικών σε φιλάθλους

Η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, μετά τα επεισόδια στον αγώνα Απόλλων Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

Και την κοινωνία της Κύπρου φαίνεται να πλήττει η μάστιγα του χουλιγκανισμού, με το τελευταίο κρούσμα να εμφανίζεται στον αγώνα Απόλλων Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα. Στη διάρκεια του αγώνα αυτού οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο γήπεδο.

Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε έλαβε σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Ανάμεσα σ’ αυτές βρίσκεται η χρήση αλκοτέστ και τεστ ναρκωτικών στις εισόδους των γηπέδων, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Ακολουθεί η δήλωση της υπουργού:

«Γνωρίζουμε ότι η συμμόρφωση απαιτεί χρόνο. Ζητάμε περίοδο ενός χρόνου για να δώσουμε τον χρόνο στα γήπεδα και τα σωματεία για να προσαρμοστούν. Στόχος είναι να δυναμώσει η παρουσία της αστυνομίας στους αθλητικούς χώρους. Θα γίνει εντατικοποίηση του σωματικού ελέγχου των φιλάθλων, με εντοπισμό και κατάσχεση επικίνδυνων αντικειμένων, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται.

Ταυτόχρονα κάτι πολύ σημαντικό εργαλείο, είναι η παροχή στην αστυνομία την δυνατότητα να διενεργεί ελέγχους για αλκοτέστ και ναρκοτέστ σε άτομα που θέλουν να εισέλθουν σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων. Προτείνουμε να αυξηθεί η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη καταδίκη.

Η πρώτη καταδίκη δεν θα προνοεί πλέον από 6 μήνες μέχρι 1 έτος, αλλά από 1 μέχρι 2 έτη. Θα πάμε κλιμακωτά, προτείνοντας αποκλεισμό μέχρι και 10 έτη σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και πολλαπλές καταδίκες. Επίσης, ο έλεγχος της κάρτας φιλάθλου θα ενισχυθεί και πάλι με την εμπλοκή της αστυνομίας. Θα αρχίζουμε με σύσταση για απαγόρευση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και το πιο σημαντικό μέτρο, είναι η ακύρωση κάποιου αγώνα αν υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη:  Tο ΒΕΛΟΣ ζητά η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης
Επόμενο άρθροΑπάντηση Ζέρβα σε Αγγελούδη: «Να αρχίσει κάποτε να περιγράφει τι θα κάνει ο ίδιος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ