Ίδρυμα Μικροί Ήρωες: Κολύμπησαν και φέτος στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου

Kαι φέτος κολύμπησαν για τους Μικρούς Ήρωες στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, στέλνοντας μήνυμα κανένα παιδί να μην πολεμάει μόνο του τον καρκίνο

Μηνύματα αγάπης και ελπίδας για τα παιδιά στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου ή που βρίσκονται στο εξωτερικό για θεραπεία, έστειλαν για 7η συνεχή χρονιά ο Ιδρυτής των Μικρών Ηρώων Λουκάς Φουρλάς μαζί με τους εφέδρους βατραχανθρώπους και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση «Κολυμπάμε μαζί με τους ΟΥΚ για τους Μικρούς μας Ήρωες», είχε ως αφετηρία την Ακτή Ολυμπίων και τερματισμό την αποβάθρα του παλιού λιμανιού Λεμεσού. Μαζί μας και φέτος συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια, ήταν η Αστυνομία Κύπρου, η Εθνική Φρουρά, καθώς και η CYjetski. Πρόκειται για μια προσπάθεια στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους που δίνουν τη δική τους μάχη, έχοντας σύμμαχους όλους εμάς.
Την εκκίνηση για το κολύμπι έδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου και την εκκίνηση για την «Πορεία Αγάπης», ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας. Στην πορεία συμμετείχαν οι Μαζορέτες Λεμεσού και το 16ο σύστημα Προσκόπων, αλλά και εκατοντάδες άτομα τα οποία κατέληξαν στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού και υποδέχτηκαν τους κολυμβητές.
Ελικόπτερο της Αστυνομίας υπερίπτατο του χώρου και έγινε ρίψη αυτοδυτών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παιάνιζε η φιλαρμονική της Δύναμης.

Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του!

Σε δηλώσεις του, ο Ιδρυτής των Μικρών Ηρώων Λουκάς Φουρλάς, ανέφερε ότι θα βρισκόμαστε εδώ κάθε χρόνο παραμονές Χριστουγέννων να κολυμπάμε για τα παιδιά μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του. Ευχαρίστησε παράλληλα όλους όσοι συμμετείχαν στο κολύμπι αλλά και στο Περπάτημα Αγάπης και έδωσε ραντεβού για του χρόνου.

Τους κολυμβητές υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σημειώνοντας πως το καλύτερο μήνυμα είναι να μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, τώρα τις γιορτές, τις πράξεις ανθρωπιάς και αγάπης. «Θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά μας που περνούν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία μέχρι να βγουν νικητές και νικήτριες. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα», σημείωσε και συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην κολύμβηση. Υποσχέθηκε δε ότι κάθε χρόνο θα βρίσκεται εκεί για να στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Εμείς θα βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να εμπνεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί για τα παιδιά μας που δίνουν τη δική τους μάχη, υπέδειξε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φουρά θα βρίσκεται πάντα κοντά σε όλες τις ενέργειες και τις δραστηριότητες παρόμοιου περιεχομένου με αυτή του φίλου Λουκά Φουρλά, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Τόνισε παράλληλα πως πρέπει να κτίσουμε γερές βάσεις, πολιτικές και προγράμματα, ώστε κανένα παιδί να μην παλεύει μόνο του.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου μίλησε ο Ερωτόκριτος Ευαγγελάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μια συνήθεια των γιορτών αλλά διαχρονική. Σημείωσε παράλληλα ότι οι Βατραχάνθρωποι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ο Ιδρυτής της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λοϊζος Λοϊζου, ανέφερε πως μαζί με τον Λουκά Φουρλά και με άλλους συντελεστές έχουν δημιουργήσει την εθνική ομάδα Παιδογκολογίας και ενώνουν δυνάμεις ώστε να νικηθεί ο καρκίνος.

Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμάει μόνο του! Λουκάς Φουρλάς Ο Πρεσβευτής του Ιδρύματος Ελπίδα, Ντάνος Αγγελόπουλος σημείωσε πως είναι πάντα τιμή του να βρίσκεται ανάμεσα σε όσους βάζουν τον άνθρωπο πάνω από όλα και σε όσους στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια.

Προηγούμενο άρθροΠου καταλήγουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μόλις περάσουν οι γιορτές;
Επόμενο άρθροΡέντη: Νεκρός ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ