Που καταλήγουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μόλις περάσουν οι γιορτές;

Έρευνα του Euronews

Οι φωνές που ζητούν την αγορά οικολογικών δέντρων που δεν δημιουργούν επιπλέον απορρίμματα ολοένα και πληθαίνουν

Τι γίνεται με τα χριστουγεννιατικα δεντρα όταν περάσουν οι γιορτές. Υπάρχουν οικολογικές λύσεις; Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, αναπόσπαστο κομμάτι της εορταστικής ατμόσφαιρας και αγαπημένο των παιδιών, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν περάσει η λάμψη των εορτών καταλήγει στα σκουπίδια, στην περίπτωση που είναι αληθινό δέντρο.

Στις εκθέσεις ελάτων της Ρουμανίας πριν από τα Χριστούγεννα οι τιμές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 400 λέου, δηλαδή περίπου 80 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος. Τώρα οι τιμές έχουν πέσει.

«Πουλούσαν έλατα χθες στα 100 λέου (20 ευρώ) και όταν ήρθε η νύχτα, ήθελαν να τα πουλήσουν στα 80 λέου. Θα πρέπει να τα προσφέρουν για 50 Lei δηλαδή 10 Ευρώ για να τα πουλήσουν. Δεν σκέφτονται εμπορικά», υποστηρίζει ένας από τους εμπόρους.

Οι φωνές που ζητούν την αγορά οικολογικών δέντρων που δε δημιουργούν επιπλέον απορρίμματα ολοένα και πληθαίνουν. Για παράδειγμα αν το δέντρο αγοραστεί σε γλάστρα, μπορείτε να ξαναφυτευθεί και να έχει μια καινούργια ζωή εκτός σπιτιού.

«Κανείς δε σκέφτεται τη βιωσιμότητα, γιατί όλοι οι έμποροι, μετά την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, αφήνουν όλα τα έλατα μέσα στις αγορές και φεύγουν με τα χρήματα που έβγαλαν», δηλώνει ένας πολίτης. Στη Ρουμανία, καθώς ορισμένοι πολίτες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο, κάποιοι έμποροι εξακολουθούν να ελπίζουν να πουλήσουν τα δέντρα τους.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη είδηση: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα
Επόμενο άρθροΊδρυμα Μικροί Ήρωες: Κολύμπησαν και φέτος στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ