Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Ζακ Ντελόρ υπήρξε ένας μοναδικός θεμελιωτής του ανοιχτού μέλλοντος της Ευρώπης

Τη θλίψη του για την απώλεια του Ζακ Ντελόρ, ενός «πρωτεργάτη της ενότητας της Ευρώπης» και ενός ηγέτη που εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα σε κάθε δύσκολη στιγμή της, όπως σημειώσε χαρακτηριστικά, εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η Ευρώπη αποχαιρετά έναν αληθινό πρωτεργάτη της ενότητάς της. Και η Ελλάδα έναν ειλικρινή φίλο, οι πρωτοβουλίες του οποίου βοήθησαν και τη δική της εθνική πρόοδο.

Ο Ζακ Ντελόρ, υπήρξε ένας οραματιστής ηγέτης, όσο και ένας ρεαλιστής πολιτικός που προώθησε την ευρωπαϊκή ιδέα, το κοινό νόμισμα και την ασφάλεια της Ένωσής μας. Ταυτόχρονα, όμως, υπηρέτησε επίμονα την οικονομική σύγκλιση των κοινωνιών της. Δεν υπήρξε, λοιπόν, μόνο ένας απ’ τους πιο ξεχωριστούς ηγέτες της ηπείρου μας. Αλλά ένας μοναδικός θεμελιωτής του ανοιχτού της μέλλοντος.

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σε κάθε δύσκολη στιγμή της χώρας. Εκ μέρους όλων τους, εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλειά του».

Προηγούμενο άρθροΝεκρός 32χρονος αστυνομικός ύστερα από επίθεση με μαχαίρι σε νυχτερινό μαγαζί – Ως δράστης συνελήφθη 44χρονος Νορβηγός
Επόμενο άρθροK. Mαργαρίτης: 2024 προοπτικές με αποτελεσματικές ηγεσίες στην ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ