Η πρεμιέρα για τις Χειμερινές Εκπτώσεις 2024 – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

H νέα χρονιά πλησιάζει και μαζί της οι Χειμερινές Εκπτώσεις 2024, που αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα. «Πρεμιέρα» για τις Χειμερινές Εκπτώσεις του νέους έτους πρόκειται να γίνει στις 8 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις αναμένεται να έχουν χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα που θα ισχύσουν οι Χειμερινές Εκπτώσεις 2024 αναμένεται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 τα καταστήματα να είναι προαιρετικά ανοιχτά με από τις 11:00 έως τις 18:00.

Εκπτώσεις 2024 – Πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές:

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα δήθεν προσφορών.

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.
Προηγούμενο άρθροΑπονομή βαθμού αντιπτεράρχου στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα
Επόμενο άρθροΠένθος για τον αδικοχαμένο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη- Παρουσία του πρωθυπουργού και εξόδιος ακολουθία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ