Δημήτρης Κούβελας: «Για τη μείωση του φαινομένου της ανήλικης βίας απαιτούνται πολυσύνθετες δράσεις»

Τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει και στη Θεσσαλονίκη το θέμα της ανήλικης βίας περιέγραψε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στην συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δημήτρης Κούβελας παρουσίασε στη Σοφία Ζαχαράκη τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα επαφές που έχει κάνει με εκπροσώπους φορέων και αρχών για το συγκεκριμένο θέμα.

«Συνομιλώντας με τους Θεσσαλονικείς αλλά και ως πατέρας τριών παιδιών αντιλαμβάνομαι ότι το συγκεκριμένο κοινωνικό φαινόμενο απαιτεί πολυπαραγοντικές και πολυσύνθετες δράσεις. Είναι αναγκαίες οι συνέργειες και χρειάζεται πολύ δουλειά από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, την πολιτεία και την κοινωνία μας συνολικά. Οι επαφές που συνεχίζω να έχω έχουν στόχο την αναζήτηση των αιτιών της αύξησης των περιστατικών ανήλικης βίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και την εξεύρεση λύσεων που θα βοηθήσουν στη μείωση τους», τόνισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο Δημήτρης Κούβελας συμφώνησαν ότι μια καθολική καμπάνια για την ενδοσχολική αλλά και την εξωσχολική βία είναι απαραίτητο να αρχίσει πολύ άμεσα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς περιστατικά σημειώνονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κούβελας τόσο η ενδυνάμωση της πρόληψης όσο και η επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών θα βοηθήσουν πολύ.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κατέθεσε στην Υπουργό τις προτάσεις του όπου το τρίπτυχο οικογένεια- κοινότητα- σχολείο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην ειδική πλατφόρμα, του Υπουργείου Παιδείας, καταγραφής ανώνυμων καταγγελιών περιστατικών βίας, σε βάρος παιδιών και εφήβων.

Όπως υποστήριξε «η κοινωνία πλέον έχει μάθει να ακούει και να μιλάει. Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει φαίνονται και στην ανταπόκριση που έχει η γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας», τονίζοντας και τη λειτουργία των 20 ξενώνων και των 44 συμβουλευτικών κέντρων για γυναίκες που υφίστανται βία.

Τέλος, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Υπουργό την προώθηση μέτρων που τονώνουν την πολύτεκνη οικογένεια, ιδίως όσων δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως η διευκόλυνση μεταγραφών φοιτητών πολυτέκνων οικογενειών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή με αποστολή την αποτροπή περιφερειακής ανάφλεξης
Επόμενο άρθροΤα κάλαντα των Θεοφανείων στον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη από τον Ποντιακό Σύλλογο Ακρινής Κοζάνης Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ