Στ. Αγγελούδης: Σε έναν μήνα η κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη θα είναι πολύ καλύτερη

Το θέμα των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη είναι μία υγειονομική βόμβα που προκαλεί θλίψη“, τόνισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, που παραχώρησε στην εκπομπή “Τριτολογίες” στο ERTNEWS και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, “είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στον δήμο, η οποία επιτείνεται ως προς το αποτέλεσμα, από το γεγονός ότι δεν έχουμε μία εγκράτεια και μία παιδεία ως πολίτες, ενώ τη μεγάλη ευθύνη για την αποκομιδή την έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή.”

Όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος, σε έναν μήνα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη με τα σκουπίδια στην πόλη, ενώ έχουν μπει μπροστά πάρα πολλά ικανά στελέχη, τα οποία θα ασχοληθούν με ένα δύσκολο πρόβλημα, με την έννοια ότι πρώτα πρέπει να γίνουν όλα αυτά που πρέπει μέχρι να βρεθεί η τελική λύση.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανάκια που είναι σταθμευμένα στα πεζοδρόμια αλλά και αυτούς που έχουν αντικαταστήσει τον δρόμο με το πεζοδρόμιο, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει δίκυκλο, το οποίο θα είναι πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν θα του αφήνει κλήση η δημοτική αστυνομία.

“Τα τραπεζοκαθίσματα δε γίνεται να εμποδίζουν την πρόσβασή μας”

Δεν χρειάζεται να έχεις πρόβλημα αναπηρίας για να κάνεις ελεύθερη και απρόσκοπτη χρήση του δημόσιου χώρου“, δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Τα πράγματα είναι απλά στη διαπίστωση, τόνισε ο κ. Αγγελούδης, αλλά θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα τραπεζάκια έξω είναι μέρος της πολύχρωμης και ζωντανής πόλης μας όμως δεν μπορούν να μας εμποδίζουν.

Υπάρχει κανονιστική πράξη που έχει ψηφιστεί άρα πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που έχουν αποφασιστεί ήδη από το δημοτικό συμβούλιο“, επισήμανε ο νέος δήμαρχος.

Πρόθεση είναι η δημοτική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της με απόλυτη ισονομία… ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί όπως πρέπει και όχι με την αυθαίρετη προσέγγιση του δημάρχου… θα εφαρμόσουμε επιτέλους σε αυτή την πόλη ό,τι ισχύει, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω”, είπε ο κ. Αγγελούδης, προσθέτοντας ότι “ο δημόσιος χώρος είναι ένας χώρος που χρειάζονται τόσο οι πεζοί όσο και οι επαγγελματίες. Δημοκρατία σημαίνει να βρούμε την ισορροπία και να πάμε σε έναν δημόσιο χώρο που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα”.

“Είναι εξηγήσιμο και λογικό το γιατί οι δημότες δεν αγκάλιασαν το FlyOver”

Είναι εξηγήσιμο και λογικό το γιατί οι δημότες δεν αγκάλιασαν το FlyOver, ένα έργο που θα τους βοηθήσει σε τέσσερα με πέντε χρόνια, με τον τρόπο που ξεκίνησε και με τον τρόπο που προχωράει“, τόνισε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως τόνισε, όταν το πληροφορήθηκε πριν ακόμη ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, είχε πει ότι το έργο δεν πρέπει να ξεκινήσει τώρα, αλλά όταν θα λειτουργεί το μετρό, θα έχουν δοθεί τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ που θα είναι πάνω από 100 και θα υπάρχει και μία κυκλοφοριακή μελέτη που θα αναδιαρθρώνει και θα προσεγγίζει πιο αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Το FlyOver θα πρέπει να πάει έναν χρόνο μετά αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, θα προσφέρω ό,τι είναι δυνατόν για να ελαφρύνω το πρόβλημα για τους συμπολίτες μου, δηλαδή να υπάρχει σχολαστική αστυνόμευση για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή, ανακοίνωση μέτρων από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, καθώς και συνεχής προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κυκλοφοριακές αντιξοότητες” , επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την πλατεία Ελευθερίας, ο δήμαρχος είπε ότι στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Αναφορικά με το τι θα έλεγε στους τουρίστες που έρχονται στην πόλη με κρουαζιερόπλοια, ο κ. Αγγελούδης είπε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσα μνημεία και τόσα όμορφα πράγματα να δει κανείς στη Θεσσαλονίκη και όλα αυτά είναι διατεθειμένος να τα κάνει γνωστά στους επισκέπτες μέσω μίας smart εφαρμογής, ενώ, όπως είπε, δεν θα τους κερνούσε κουλούρι κατά την άφιξή τους, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα μάρκετινγκ που δεν προσφέρει κάτι, αλλά εκείνο που αξίζει είναι να πειστούν να περιηγηθούν στην πόλη που αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη, ανέφερε ότι άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη και της έδωσε εξωστρέφεια.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο ώριμο σε επίπεδο μελετών και ότι μόλις αποφασίσει η διοίκηση του δήμου ότι θα πρέπει να το τρέξει, τότε τόσο ο δήμαρχος όσο και όλη η δημοτική αρχή θα πρέπει να σταθούν δίπλα σε αυτό το εγχείρημα με όλες τους τις δυνάμεις, ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και για τις δύο άλλες ιστορικές ομάδες, αυτές του Άρη και του Ηρακλή.

Τέλος, και σε ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι από τον Βασίλη Καρρά, απάντησε: “Το νύχτα Ξελογιάστρα“, καθώς, όπως σχολίασε, ο καθένας συνδέεται με τα τραγούδια, ανάλογα με τις μνήμες και τις θύμησες που του προσφέρουν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Τεσσάρα» και μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΠεριοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή με αποστολή την αποτροπή περιφερειακής ανάφλεξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ