Συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Κ.Μακεδονίας

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το νέο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάδειξη του Προεδρείου, και για την εκλογή μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Πρόεδρος του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας επανεξελέγη ο Θεόδωρος Μητράκας, από την παράταξη «Αλληλεγγύη» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Κέλλυ Βαλταδώρου από την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρήστου Παπαστεργίου και γενικός γραμματέας ο Γιώργος Χαβατζάς, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Μετά την εκλογή του νέου προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου ακολούθησε η εκλογή των δέκα μελών της νέας Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Από τη συμπολίτευση εκλέχθηκαν οι Λευτέρης Κυρίζογλου, Βιβή Κουρτίδου, Στέργιος Μουρτζίλας, Σιμέλα Κυριακίδου – Τσιαλούκη, Νατάσα Σωτηριάδου, Θανάσης Λιακόπουλος και από την αντιπολίτευση οι Γιάννης Μυλόπουλος, Χρήστος Παπαστεργίου, Σταμάτης Παπουλίδης και Γιώργος Χαβατζάς.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλωσόρισε τα νέα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου λέγοντας:

«Αυτό το περιφερειακό συμβούλιο, αυτή η περιφερειακή θητεία θα μείνει στην ιστορία ως μια πενταετία σημαντικών αλλαγών για όλες τις περιφερειακές ενότητες οι οποίες πραγματικά θα πρωταγωνιστήσουν πανελλαδικά».

«Πιστεύω ακράδαντα στις δυνάμεις του τόπου, στις δυνατότητες των ανθρώπων μας και στο γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια τα πιο σημαντικά έργα που έχει δει ο τόπος μας, η Κεντρική Μακεδονία εδώ και πολλές δεκαετίες. Και βέβαια να ξεκινήσουμε νέα, έργα σημαντικά που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε η Κεντρική Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά στην ανάπτυξη, να αποτελέσει την πρωτεύουσα εξωστρέφειας για όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε πως «αυτός είναι ο στόχος και δεν ξεχνάμε ότι σε αυτή την πορεία θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη και ανθρώπινη. Είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε τα επόμενα χρόνια τις πολιτικές και τις δράσεις μας. Σε αυτή την προσπάθεια είναι προφανές ότι θα κινηθούμε όλοι μαζί. Ναι, θα έχουμε διαφωνίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό. Αρκεί οι διαφωνίες αυτές να οδηγούν σε χρήσιμα αποτελέσματα για τους πολίτες. Η αντιπολίτευση με νέα πρόσωπα και νέες παρατάξεις μπορεί να είναι και θα είναι μια αντιπολίτευση χρήσιμη, εποικοδομητική που θα βοηθήσει κι εμάς στη διοίκηση να βελτιώνομαστε καθημερινά. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε να πετύχουμε, αυτό περιμένουν όλοι οι συμπολίτες μας».

«Δεν χωρίζουμε το περιφερειακό συμβούλιο σε διοίκηση και αντιπολίτευση. Για μένα είμαστε μια ομάδα, μια ομάδα 61 ανθρώπων που θα δώσουμε τη μάχη για την Κεντρική Μακεδονία που όλοι οραματιζόμαστε και θέλουμε να δούμε. Ο καθένας από τον ρόλο του, προφανώς το ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αλλά και θα το δείτε στην πράξη αυτό, η συναίνεση, η συνεννόηση και η συνεργασία για εμάς στη διοίκηση είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Είναι το κλειδί για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Προηγούμενο άρθροΤιμητική εκδήλωση στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη και συζήτηση με Πανεπιστημιακούς για το Κυπριακό
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης-Μπλίνκεν: Περαιτέρω θετικά βήματα στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ