Κύπρος-Covid: Yποχρέωση αρνητικού τεστ για επισκεπτήρια σε δομές υγείας και επιστροφή μάσκας

Ύστερα από σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη μέτρων λόγω έξαρσης των κρουσμάτων covid-19

Μετά την Ελλάδα και η Κύπρος προχωρά σε αναθεώρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Έπειτα από σύσκεψη, αποφασίστηκε πως λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με τα υποστελέχη της Όμικρον 2 είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για επισκεπτήρια σε Οίκους Ευγηρίας, Νοσηλευτήρια, Εξωτερικά Ιατρεία, Οδοντιατρεία, Κλειστές Δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων, σε πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους καθώς και για επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους των Οίκων Ευγηρίας και άλλων δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, καθώς και στους χώρους νοσηλείας, στα Εξωτερικά Ιατρεία, Οδοντιατρεία των Δημόσιων και Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, σε Κλειστές Δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων.

Να σημειωθεί πως τα δύο πιο πάνω μέτρα θα περιλαμβάνονται σε Διάταγμα το οποίο θα κατατεθεί το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργικό Συμβουλίο.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλα τα θετικά κρούσματα σε όλους τους χώρους που διακινούνται και εμβολιασμοί στους εργαζόμενους και στους ενοίκους των Οίκων Ευγηρίας, και άλλων δομών φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων μέσω κινητών μονάδων εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΚύμα ακραίου ψύχους πλήττει την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΜαργαρίτης Σχοινάς: Ελλάδα στους νικητές του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ