Μαργαρίτης Σχοινάς: Ελλάδα στους νικητές του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλυσε την πρακτική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα εντός του νέου πλαισίου για την διαχείριση και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης δύο δισεκατομμύρια ευρώ σκοπεύει να θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην διάθεση των κρατών μελών για την εφαρμογή του νέου συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην Αθήνα, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα θα είναι από τους μεγάλους νικητές και τους διαμορφωτές του νέου συμφώνουν «και εξυπακούεται ότι δεν θα είναι μόνη της, όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής».

Όπως τόνισε ο κ. Σχοινάς, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, «υπολογίζουμε βάσιμα ότι θα διατεθούν επιπλέον συνολικά δύο δισεκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό μέχρι το 2027», εκ των οποίων τουλάχιστον ένα δισ. θα πάει συγκεκριμένα για την χρηματοδότηση υποδομών και τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες συνοριακές διαδικασίες.

«Αυτό σημαίνει άμεση πρακτική στήριξη προς την Ελλάδα στα εξωτερικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού, προσωπικού και συστημάτων πληροφορικής», ανέφερε ο κ. Σχοινάς, ο οποίος προανήγγειλε και μεσοπρόθεσμη ενίσχυση ύψους 1,6 δισ. ευρώ που θα διατεθεί στα κράτη μέλη την επόμενη διετία για τα προγράμματα μετανάστευσης και συνόρων.

Προηγούμενο άρθροΚύπρος-Covid: Yποχρέωση αρνητικού τεστ για επισκεπτήρια σε δομές υγείας και επιστροφή μάσκας
Επόμενο άρθροTο Πανεπιστήμιο Κύπρου πλήρες μέλος του Δικτύου CSR Cyprus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ