Tο Πανεπιστήμιο Κύπρου πλήρες μέλος του Δικτύου CSR Cyprus

Tο Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε πολύ πρόσφατα πλήρες μέλος του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (CSR Cyprus), που συνεργάζεται με το CSR Hellas, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς και της συμβολής του στην ανάπτυξη δράσεων με θετική επίδραση στην κοινωνία και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κύπρου, Δρ Μαρία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CSR Cyprus, Δρ Μαρίνος Βουκής και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του CSR Hellas και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του CSR Europe, κα Μαρία Αλεξίου. Eκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρευρεθήκαν ο κ. Γλαύκος Χρίστου, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού (ΥΑΔ), η κα Άννα Ζεμπύλα, Ανώτερη Λειτουργός της ΥΑΔ, και η κα Φωτεινή Παναγή, Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων, Υπεύθυνη Γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το σημαντικότερο επαγγελματικό δίκτυο στην Κύπρο για ενίσχυση της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς και της συμβολής του στην ανάπτυξη δράσεων με θετική επίδραση στην κοινωνία και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ως πλήρες μέλος του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (CSR Cyprus).


Το CSR Cyprus, το οποίο αριθμεί 59 μέλη (Οργανισμούς και επιχειρήσεις), ιδρύθηκε το 2016 και αποτελεί το Εθνικό Επιχειρηματικό Δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα στην Κύπρο και είναι μέλος της Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Εθνικός Εταίρος του CSR Europe. Έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση, ανάπτυξη και εφαρμογή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, τη συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των μελών του και την προβολή της ΕΚΕ για την ισόρροπη επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Η ΟΕΒ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο μέλος της, το Κυπριακό Δίκτυο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (CSR Cyprus), προωθούν ενέργειες και εκπαιδεύσεις προς τους οργανισμούς και επιχειρήσεις για την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από πιο εξελιγμένες χώρες στον τομέα του ESG (το τρίπτυχο Περιβάλλον (Εnvironment), Κοινωνία (Social) και Εταιρική Διακυβέρνηση (Governance)). Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συνδέεται άμεσα με τα κριτήρια ESG.
Μέσω της συμμετοχής του πρόσφατα ως πλήρες μέλος στο CSR Cyprus, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, προβολής και επικοινωνίας των δράσεών του σχετικά με την ΕΚΕ, συμμετοχής ή/και συνδιοργάνωσης κοινών δράσεων με άλλους Οργανισμούς και επιχειρήσεις–μέλη του Δικτύου και συμμετοχής στον δημόσιο διάλογο με την Πολιτεία για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ