Συνάντηση Κασσελάκη-Ιμάμογλου με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά στην Κωνσταντινούπολη 

Το ραντεβού τους ανανέωσαν οι δύο άντρες για το επόμενο ταξίδι του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε δεκτός στην Κωνσταντινούπολη από τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζήτησε με τον δήμαρχο της πόλης για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάτι που επηρεάζει και τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.

«Να σας ευχαριστήσω καταρχήν για τη στήριξη που έχετε δώσει στην ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη, σε πολλά ζητήματα αλλά κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά έχω ρίζες στην Πόλη. Ο προπάππους μου και η γιαγιά μου ήταν από εδώ. Άρα αισθάνομαι και συγκινημένος και στο σπίτι μου εδώ στην Πόλη. Είμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση, και εγώ προσωπικά, υπέρ του θετικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όλης της προσπάθειας την οποία κι εσείς υποστηρίζετε για ειρήνη μεταξύ των δύο λαών. Γνωρίζω επίσης ότι κι εσείς έχετε εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό έργο εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όπως πχ με τις διάφορες κοινότητες, αλλά και με το μετρό. Όπως μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις μας από εδώ και πέρα θετικά, θα ήταν ευπρόσδεκτο για εμάς και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας και θα είστε ευπρόσδεκτοι βεβαίως και στην Αθήνα να μας συναντήσετε εκεί όταν μας επισκεφτείτε»ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας επηρεάζουν άμεσα και τη σχέση της Κωνσταντινούπολης με την Ελλάδα διότι υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί. Μπορώ να σας πω με μεγάλη ικανοποίηση ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις. Φυσικά και θέλουμε να προχωρήσουμε και να εξελίξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις στο άμεσο μέλλον. Υπάρχουν όμως και οι δημοτικές εκλογές, που ανάλογα με το αποτέλεσμα, ελπίζω να μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμα περισσότερα βήματα ως προς αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην Αθήνα ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Προηγούμενο άρθροEurostat: 2,9% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο- 3,7% στην Ελλάδα, στο 1,9% στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΚύμα ακραίου ψύχους πλήττει την Ευρώπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ