Ο Δημήτρης Χούπης νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, Διοικητής Ειδικού Πολέμου είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ύστερα από τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά τη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου,επισημοποιήθηκε το τέλος της τετραετούς θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ τη θέση αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χούπης.

Παράλληλα αποφασίστηκαν νέοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ). Mετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων αναλαμβάνουν: Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης αρχηγός Στρατού, ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας και ο Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την αποστράτευση του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η τετραετής θητεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας. Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη. Τόσο απέναντι σε προκλήσεις συμβατικής ή και υβριδικής μορφής, όσο και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ