Λευκωσία: «Καμία εμπλοκή» στις επιχειρήσεις στην Υεμένη

Με αεροσκάφη “Typhoon” από τη Βάση Ακρωτηρίου η Βρετανία συμμετείχε στις επιχειρήσεις

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα, διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Λονδίνου για απογείωση βρετανικών μαχητικών από τη Βάση Ακρωτηρίου και συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών Χούθι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, δήλωσε στο Κυπέ ότι παρατηρείται επιδείνωση όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη άμεσου τερματισμού των ενεργειών που απειλούν την ελεύθερη και ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Ως προς τη χρήση των Βρετανικών Βάσεων στις επιχειρήσεις κατά των σιιτών ανταρτών, είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Λονδίνο, στο πλαίσιο που καθορίζεται από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.

Ο κύριος Γκότσης σημείωσε, παράλληλα, ότι η ασφάλεια της Κύπρου, ως επίσης και οι δεσμοί της με κράτη της περιοχής, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι, με δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου “Typhoon”, τα οποία απογειώθηκαν από τη Βάση Ακρωτηρίου.

Τα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία υποστηρίζονταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, πραγματοποίησαν πλήγματα ακριβείας, με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Σύμφωνα πάντα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, τα μαχητικά “Typhoon” έπληξαν κτήρια στην περιοχή Μπάνι στη Βορειοδυτική Υεμένη, απ’ όπου οι Χούθι απογειώνουν drone για αναγνωριστικές πτήσεις και επιθέσεις, καθώς και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμπς, απ’ όπου εκτοξεύονταν πύραυλοι “Κρουζ” και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς την Ερυθρά Θάλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ