Εξεταστική για Τέμπη: Αναγνώστηκε η εξώδικη δήλωση της οικογένειας του μηχανοδηγού

Συζήτηση σε έντονο ύφος προκλήθηκε στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», μετά την κατάθεση εξώδικης δήλωσης συγγενών του θανόντος μηχανοδηγού της επιβατηγής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος των Τεμπών, μέσω της οποίας εκφράστηκε η διαμαρτυρία τους για παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και για αλλοίωση του περιεχομένου ιατρικών εγγράφων, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, κατά την οποία αναγνώσθηκε η δήλωση των συγγενών, ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδης είπε ότι, με σεβασμό σε όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τα μέλη της επιτροπής έχουν υποχρέωση να ρωτήσουν όλους τους μάρτυρες και να ερευνήσουν την όποια καταγγελία. ‘Αλλωστε, επισήμανε ο κ, Τσαβδαρίδης, η πλειοψηφία ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής να μην μεταδοθεί δημοσίως το κομμάτι της συνεδρίασης που αφορά στα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο του μηχανοδηγού, πράγμα που δεν δέχθηκε, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Β. Κόκκαλης μίλησε για προσπάθεια της ΝΔ να βρεθούν πιθανές ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Εάν η πλειοψηφία είχε βάσιμες υπόνοιες για τον φάκελό του έπρεπε να απευθυνθεί στην εισαγγελία εφετών είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μ. Αποστολάκη παρατήρησε ότι «η απόπειρα σπίλωσης (της μνήμης του μηχανοδηγού) δεν καταλογίζεται από την αντιπολίτευση αλλά από την οικογένεια του νεκρού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι το εξώδικο στρέφεται απέναντι σε αυτούς που σκυλεύσανε στη μνήμη του μηχανοδηγού και θεώρησαν ότι ήταν ανίκανος.

Σε παρέμβαση του ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος είπε ότι τα μέλη της δεν είναι εμπειρογνώμονες ή γιατροί αλλά έχουν ανακριτικό δικαίωμα, και ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι να είναι ανοιχτή η συνεδρίαση, ουσιαστικά, κατά παράβαση αυτού που ζητάει η οικογένεια, «και μας λέτε να μην συνεχίσουμε να κάνουμε την ανακριτική μας δουλειά». Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από πλευράς του κ. Καραθανασόπουλου που φώναζε «ντροπή» με τον κ. Μαρκόπουλο να απαντά «τα κουτσαβακίστικα εκεί που ξέρετε», με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Υπέρ της ανοιχτής συνεδρίασης τάχθηκε ο βουλευτής της ΚΟ Σπαρτιάτες Π. Δημητριάδης, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα μίλησε για κυνική προσπάθεια της πλειοψηφίας να μετατεθούν οι ευθύνες κάπου αλλού, ο βουλευτής της ΚΟ Νίκη Τ. Οικονομόπουλος είπε ότι το κλείσιμο του τηλεοπτικού κυκλώματος θα αποτελούσε φίμωμα, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Ελ. Καραγεωργοπούλου είπε ότι εργαλειοποιήθηκε το δημοσίευμα ώστε να καταδειχθεί ότι υφίσταται ακόμα ένα ανθρώπινο λάθος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος είπε ότι δεν κατανοεί τη συζήτηση για την ιατρική κατάσταση του μηχανοδηγού που είχε κριθεί ικανός από το φάκελό του, ενώ ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Π. Σαράκης είπε ότι δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες με πολιτικές σκοπιμότητες.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολική ψήφος- Θ. Λιβάνιος: Εξαντλούμε όλα τα εργαλεία για να άρουμε τα εμπόδια συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές
Επόμενο άρθροΣτο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ