Κ. Αρβανίτης – Γ. Σαρακιώτης: «Ταύτιση Μητσοτάκη – Όρμπαν και με τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου!»

Στη συζήτηση, που διεξήχθη χθες στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την υπονόμευση του
Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, αναφέρονται με δήλωσή τους
ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική-Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής
Φθιώτιδας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης.

Σημειωτέον ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η πλειονότητα των ευρωβουλευτών εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το επίπεδο σεβασμού των ευρωπαϊκών αξιών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επανειλημμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπονόμευση της ελευθερίας και της λειτουργικής ανεξαρτησίας των Μ.Μ.Ε., καθώς και οι επιχειρήσεις χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και υπονόμευσης των Ανεξαρτήτων Αρχών.

Όπως υπογραμμίζουν οι κύριοι Αρβανίτης και Σαρακιώτης: «Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν αναγνωρίζεται πλέον και επισήμως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες συγκάλυψής του από το Μέγαρο Μαξίμου, οι επανειλημμένες καταγγελίες για παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και η πασίδηλη επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης συνιστούν μόνο ορισμένες από τις πτυχές της πολιτικής μιας Κυβέρνησης, η οποία έχει “επιτύχει” να μας καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή.
Όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, αυτή υπονομεύεται συστηματικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια σειρά αθέμιτων πρακτικών, όπως ο καταιγισμός SLAPPS ατά δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., που ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα με εντιμότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον, η Ν.Δ. έχει φθάσει στο σημείο να επιχειρεί τη συγκάλυψη ακόμη και της έρευνας για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη:
επιλέγουν να περιφρονούν επιδεικτικά την ποινική δικογραφία, την οποία απέστειλε στη Βουλή η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ενώ και στην Κοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή επίμονα μεθοδεύει την απόκρυψη των ευθυνών του κ. Καραμανλή, παρακωλύοντας de facto την ουσιαστική απονομή Δικαιοσύνης, και παραβιάζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της πατρίδας μας. Αυτός ο καταιγισμός συνειδητά καταστροφικών επιλογών Κυβέρνησης Κράτους – Μέλους δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από το Ευρωκοινοβούλιο, με τη ζημιά στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας να κρίνεται ανεπανόρθωτη, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Προηγούμενο άρθροΧραντ Ντινκ: 1.500.000 +1
Επόμενο άρθροΣτ. Κασσελάκης προς εκπροσώπους Αλβανικής Διασποράς: Να μπει τέλος στην ομηρία των διαδικασιών ένταξης και στον ρατσισμό – Να σκεφτούμε δημιουργικούς τρόπους προσέγγισης των δύο λαών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ