2024, Νέος χρόνος – Νέα αρχή, για πανανθρώπινη ειρήνη και ευτυχία

Η έρευνα και προβλέψεις της κλινικής υπνοθεραπεύτριας Angie Loupescou, για τον καινούργιο χρόνο 2024

Μειωμένες Ελπίδες και προβλήματα. Τα γεγονότα σε Ισραήλ και Ουκρανία δεν ακύρωσαν στο σύνολό τους τις ελπίδες, με τις οποίες ο πλανήτης μας είχε υποδεχτεί το 2024. Προβλήματα όμως διεθνών σχέσεων, οικονομικά και υγειονομικά, έκαναν γκρίζο τον ορίζοντα των ελπίδων του 2023 και η παγκόσμια κοινότητα καλείται τώρα να τα διαχειριστεί με φρόνηση για να αφήσει καλύτερες αναμνήσεις το 2024, που θα είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 10 χρονών. Με πολέμους, πείνα, στενοχώριες ανθρώπων, θλίψη, ασθένειες, πλημύρες και ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ενεργειακή κρίση. Στο δυσοίωνο θέμα Κορωνοϊός, προστέθηκε και η απροσδόκητη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι ήδη εμφανείς.

Βία, γενική και οικογενειακή. Οι δυσμενείς συνθήκες ζωής που επέβαλαν η πανδημία και η οικονομική κρίση προκάλεσαν έκρηξη της βίας και ιδιαίτερα της οικογενειακής. Η οικογενειακή εστία έγινε χώρος έντονης αντιπαράθεσης των μελών της με κατά πλειοψηφία θύματα τις γυναίκες.

Κλιματική αλλαγή. Έντονα καιρικά φαινόμενα και γεωλογικές καταστροφές θα διατηρήσουν αμείωτο παγκοσμίως το ενδιαφέρον για την κλιματική αλλαγή. Οι ισχυροί όμως του πλανήτη δεν θα αποφασίσουν σοβαρά μέτρα. Τα ημίμετρα που θα λάβουν, απλώς θα διαιωνίσουν το πρόβλημα και θα το κληροδοτήσουν στο μέλλον.

Ελλάδα, Κύπρος, Ερντογάν. Αν είναι, γενικά, προβλέψιμο ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να λύσει τα ποικίλα προβλήματα, που θα κληρονομήσει από το 2023, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν επί πλέον να αντιμετωπίσουν και την επιθετικότητα της Τουρκίας που παρ’όλη την Διακήρυξη των Αθηνών περί σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας, ο Τούρκος Πρόεδρος πολύ σύντομα θα αρχίσει πάλι να απειλεί και Κύπρο και Ελλάδα.

Ο Ερντογάν θα είναι απρόβλεπτος και συνιστά πάντοτε κίνδυνο για Ελλάδα και Κύπρο. Οι κινήσεις του Ερντογάν συχνά δεν επιβεβαιώνουν τους λόγους του. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυρ. Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και επιφυλακτικός με τους Τούρκους. Αυτή η χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον Μητσοτάκη.

Οι κινήσεις του πρόεδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη θα πρέπει να είναι προσεκτικές και καλά μελετημένες. Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει να βάλει δυνατή ομάδα δίπλα του και να χειριστεί σωστά τα πράγματα. Διαφορετικά η Κύπρος κινδυνεύει.

Ο αυταρχικός ισλαμιστής Ερντογάν αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με την υγεία του. Υποβάλλεται σε θεραπείες και η πολιτική κρίση του είναι μειωμένη. Δεν αντιλαμβάνεται την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας του ούτε συνειδητοποιεί την αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του. Θα συνεχίσει το καθημερινό ρεσιτάλ λαϊκισμού προβάλλοντας στον θρησκόληπτο και υπερεθνικιστή λαό το όραμα όχι ενός εκσυγχρονισμένου κράτους αλλά της προκεμαλικής εποχής.

Από τη φυσική αδυναμία του επωφελείται κυρίως η σύζυγός του, που του επιβάλλεται και συχνά τον κατευθύνει πολιτικά.

Ο νέος πρόεδρος του Σύριζα, Στέφανος Κασσελάκης θα συναντήσει πολλές δυσκολίες για να παραμείνει αρχηγός του κόμματος. Πάνε όλοι να τον «ρίξουν»…. Όμως δεν το βάζει κάτω και θα κάνει τα πάντα για να κυριαρχήσει. Έχει μέσα του δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Ο διχασμός του Ισραήλ, αποτέλεσμα της λανθασμένης τακτικής του Νετανιάχου, σπέρνει την καταστροφή. Ο Νετανιάχου οφείλει να κάνει τις αναγκαιες υποχωρήσεις για να σταματήσει ο πόλεμος. Ο πόλεμος στο Ισραήλ προετοιμαζόταν από το 2020, ως αντίποινα μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Η πρόσφατη δολοφονία του επίσης ιρανού ταξίαρχου Ραβί Μουσαβι ανήμερα Χριστουγέννων 2023 θα πυροδοτήσει συνέχεια αντιποίνων.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ θα τελειώσει μόνο όταν αλλάξει το μυαλό του Νετανιάχου ή αν τον επηρεάσει ή πιέσει η Αμερική. Οι άραβες καταλαβαίνουν μόνο όταν χάσουν εδάφη.

Επίσης το 2024 θα αποδεδειχθεί δύσκολη χρονιά για την υγεία του προϊστάμενου της παπικής εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου.

Πέραν του Ατλαντικού, η διαπίστωση ότι η πολιτική του Τζο Μπάιντεν δεν διαφέρει πολύ από εκείνη του Ντ. Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η δημοτικότητά του. Αυτό όμως που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Έλληνες είναι ότι θα παραμείνει σταθερά φιλικός για την Ελλάδα. Ο Τζο Μπαιντεν όμως παρασύρεται σε πολέμους. Η υγεία του πρόεδρου Μπαιντεν το 2024 διατρέχει κίνδυνο και οφείλει να προσέχει….

Τζο Μπαιντεν και Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν είναι υπεύθυνοι για την οικονομική και πολιτική αποδιοργάνωση του κόσμου και πρέπει να αποσυρθούν.

Ο Ντ. Τραμπ έχασε τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν έχασε και την φιλοδοξία να κυβερνήσει άλλη μια φορά τις ΗΠΑ. Για την ώρα ενδιαφέρεται μόνο πως θα ξεφύγει τις παγίδες να ξαναγίνει πρόεδρος.

Στα ανατολικά όρια της Ευρώπης, ο Βλαδιμήρ Πούτιν, ο σύγχρονος τσάρος της «Αγίας Ρωσίας», σκληρός και ιδιόρρυθμος, θέλει την εξόντωση του Ζελενσκι και θα επιχειρεί να κερδίσει την Τουρκία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σύγχρονα θα επιζητεί να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Ερντογάν κάτι που αυτό θα έχει επιπτώσεις εις βάρος της Κύπρου.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για το «ξανθό γένος του Βορρά». Ο Πούτιν θα επέμβει σε περίπτωση ανάγκης, αλλά μόνο στο βαθμό, που η επέμβασή του θα εξυπηρετεί και τη Ρωσία.

Στην ΒΔ. Άκρη της Ευρώπης ο κουρασμένος Βασιλιάς Κάρολος δεν θα αντέξει την Βασιλεία και τηρεί σχολαστικά την magna Carta. Έχει ήδη κουραστεί. Ο Κάρολος προκάλεσε κάρμα στην Νταϊάνα, στο Χάρι και στην Μένγκαν.

Το «Καλό παιδί» της οικογένειας θα παραμείνει και για το 2024 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο επίδοξος διάδοχος του θρόνου ο οποίος καιροφυλακτεί. Το 2024 να προσέξει από ατυχήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ