ΑΔΜΗΕ: Αύξηση της ευρωπαϊκής προχρηματοδότησης για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

H διοικητική δομή του Great Sea Interconnector, της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ έχει οριστικοποιηθεί, ενώ παράλληλα αυξάνεται η προχρηματοδότηση του έργου από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αποτελείται από τους Μάνο Μανουσάκη, Πρόεδρο ΔΣ, Ιωάννη Μάργαρη, Αναπληρωτή Πρόεδρο ΔΣ και μέλη τους Ελένη Ζαρίκου, Ιωάννη Βρεττό, Liu Yin, Θεόδωρο Τσακίρη, και Νικόλαο Φρυδά.

Σύμφωνα με άρθρο του Γιάννη Γκουμάκη  «Ενδεικτικό της ισχυρής στήριξης της ΕΕ προς το project και της εμπιστοσύνης των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών προς τον ΑΔΜΗΕ – όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής – είναι η αύξηση της προχρηματοδότησης από τη CINEA (European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency), από τα 55,2 εκατ. ευρώ του αρχικού δικαιούχου (ΕuroAsia Interconnector) στα 164,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το 25% της συνολικής επιχορήγησης, τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί.

Η εντατική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ ΑΔΜΗΕ και CINEA -που διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή επιχορήγηση προς το project, συνολικού ύψους 657,9 εκατ. ευρώ από το Connecting Europe Facility- και η λήψη του συνόλου της προχρηματοδότησης συνεισφέρουν καθοριστικά στην επιτάχυνση του έργου.

Το επόμενο ορόσημο είναι η διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης του Great Sea Interconnector, καθώς αναμένεται άμεσα η οριστική απόφαση της κυβέρνησης της Κύπρου. Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις της Διοίκησης του Διαχειριστή και με άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να οριστικοποιηθεί έγκαιρα το σχήμα χρηματοδότησης του έργου».

Προηγούμενο άρθροΕταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων: Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου για αισχροκέρδεια στο βρεφικό γάλα
Επόμενο άρθροΟ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο ΥΜΑΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ