Επιστολική ψήφος – Π. Δουδωνής: Εμπρηστής της συναίνεσης και της υπεύθυνης στάσης της αντιπολίτευσης, η υπουργός Εσωτερικών

«Απόψε έπεσαν οι μάσκες για το ποιος επιθυμεί τη συναίνεση και ποιος χρησιμοποιεί τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να παίξει προσωπικά, μικροκομματικά παιχνίδια, απόψε φαίνεται ποιος είναι ο εμπρηστής της συναίνεσης. Είναι η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών», σχολίασε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, σχολιάζοντας την τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, για τους εκλογείς του εξωτερικού, και στις εθνικές εκλογές.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση στην εκπρόθεσμη τροπολογία η οποία ρυθμίζει θέμα που το Σύνταγμα απαιτεί πλειοψηφία 2/3, δηλαδή απαιτεί να είναι αντικείμενο συναινέσεων και άρα εξαντλητικής συζήτησης, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι οι εθνικές εκλογές.

«Είστε η εμπρηστής της συναίνεσης, είστε ο άνθρωπος της κυβέρνησης που εκμεταλλεύεστε την υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, στα σοβαρά θεσμικά ζητήματα, ούτως ώστε με εκπρόθεσμη και άσχετη τροπολογία, να παρεισάγετε τόσο σοβαρά θέματα. Και ναι, φυσικά έχουμε να κάνουμε με έναν πραξικοπηματικό τρόπο, με τον οποίο χειρίζεστε το κοινοβούλιο! Όταν αρνείστε τη φύση του ως χώρου διαβούλευσης», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι το άρθρο 51 παρ. 4 εισάγει την μεταπλειοψηφία των 2/3 για να υπάρξει ευρύτερη κοινοβουλευτική συζήτηση και συναίνεση.

«Υπό το φως των νέων εξελίξεων, εμείς θα επανεξετάσουμε τη στάση μας», είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής και αναφορικά με τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, ο βουλευτής σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τον τρόπο που ερείδονται τα επιχειρήματα, αλλά θα ψηφίσει την αντισυνταγματικότητα γιατί με τον τρόπο που εισήχθη η σημερινή τροπολογία καταστρατηγείται το άρθρο 51 παρ.4 του συντάγματος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Επόμενο άρθροΘ. Ξανθόπουλος: Λαθροχειρία που δυναμιτίζει το κλίμα συναίνεσης η τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ