Παρουσίαση πρότασης για θέσπιση έννοιας ευάλωτου επαγγελματία με κόκκινο δάνειο στο ΕΒΕΘ

Την πρόταση του για θεσμοθέτηση της έννοιας του ευάλωτου επαγγελματία-επιχείρησης για τα κόκκινα δάνεια, παρουσίασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος(ΚΕΕΕ) Γιάννη Μασούτη, παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΒΕΘ Μανώλη Βλαχογιάννη.

Η πρόταση συνοπτικά περιλαμβάνει την ένταξη σε μία ομάδα όσων επαγγελματιών -επιχειρήσεων έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους προς το δημόσιο, δεν έχουν οφειλές προς το προσωπικό, έχουν κόκκινα δάνεια, αλλά είναι βιώσιμες με βάση οικονομικούς δείκτες που θα καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση αφορά δάνεια ήδη κόκκινα και περιλαμβάνει επαγγελματίες με τζίρο έως ένα συγκεκριμένο ύψος.

Με τον τρόπο αυτό, όπως γίνεται πλέον με τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι εταιρείες διαχείρισης θα είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται τις ρυθμίσεις, τις οποίες αυτόματα υπολογίζει ο αλγόριθμος του εξωδικαστικού μηχανισμού και όχι να τις απορρίπτουν όπως κατά κανόνα γίνεται σήμερα.

Ο Γιάννης Μασούτης δεσμεύτηκε να εξετάσει σε βάθος με τους συνεργάτες του την πρόταση.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ διζωνική οδηγεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΠιθανή «απότομη δεξιά στροφή» στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με μελέτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ