Δημήτρης Κούβελας: «Ιστορική η απόφαση για την επιστολική ψήφο. Διευρύνει τη δημοκρατία μας»

Ιστορική και γενναία τομή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την επιστολική ψήφο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας. Όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «αναδεικνύει τη γνησιότητα των μεταρρυθμιστικών προθέσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

Όπως εξήγησε ο κ. Κούβελας «με την πρωτοβουλία καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την δυνατότητα συμμετοχής στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν από μακριά στις ερχόμενες ευρωεκλογές».

 

Αναφερόμενος στο διαχρονικό ρόλο της Ν.Δ. ως «θεματοφύλακα των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», τόνισε ότι «με την άρση των πρακτικών εμποδίων που φέρνει η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, αφενός διευκολύνουμε τους Έλληνες της διασποράς να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους,  – ενώ άλλες πτέρυγες του Κοινοβουλίου τους  θεωρούν ακόμη «Έλληνες δεύτερης κατηγορίας»- και αφετέρου διευκολύνει, χωρίς διακρίσεις, κάθε Έλληνα πολίτη εντός επικράτειας».

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε πως με το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση κάνει πράξη τη συνταγματική επιταγή της καθολικότητας της ψήφου καθώς πρόκειται για το αυτονόητο δημοκρατικό κεκτημένο.

 

Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε ότι «κάθε πολίτης ενθαρρύνεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Δεν εκχωρούμε νέο δικαίωμα σε αυτόν που δεν το έχει».

 

Μίλησε για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα να ψηφίσουν, κάτι που εισήγαγε η κυβέρνηση της Ν.Δ. απ’ τις προηγούμενες εκλογές αλλά και τη μέριμνα για ΑμεΑ ώστε «ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στον προεκλογικό διάλογο, με υποχρεωτική μετάδοση σχετικών τηλεοπτικών μηνυμάτων στη νοηματική γλώσσα»

 

Αναφέρθηκε επίσης στους πολίτες, κυρίως νέους ανθρώπους, που εργάζονται στον τουρισμό και είναι πρακτικά δύσκολο έως και αδύνατο να ψηφίσουν στο εκλογικό τους κέντρο κατά τη διάρκεια της 6μηνης σεζόν.

 

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας αναφερόμενος στην τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση πρότεινε να διευκολυνθούν με επιστολική ψήφο οι απόδημοι Έλληνες και στις επόμενες εθνικές εκλογές, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πλειοδοσία σε επιχειρήματα υπέρ της διευκόλυνσης των εκλογέων, ιδίως των αποδήμων μας, μετατρέπονται σήμερα σε κροκοδείλια δάκρυα».

 

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση της Ν.Δ. δίνει στη δημοκρατία την ιστορική ευκαιρία να διευρυνθεί, σε αντίθεση με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που εμφανίζονται «δήθεν προοδευτικοί και υπέρμαχοι της δημοκρατίας τόσο όσο».

 

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την ομιλία του με την φράση του Αμερικάνου φιλοσόφου R. Emerson: «Στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος είναι αναγκαίος», τονίζοντας τη σπουδαιότητα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου ώστε «στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, να  γιορτάσουμε με μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση μισού αιώνα σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ