Ενημερωτικό σημείωμα της Δημοτικής Αστυνομίας για την ορθή χρήση των κοινόχρηστων χώρων

Στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η άμεση ενημέρωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και την ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου.

Με δεδομένο πως απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή αποτελεί η καταπολέμηση φαινομένων παραβίασης του δημόσιου χώρου, η αρμόδια Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών εξέδωσε και διανέμει το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την ορθή χρήση των κοινόχρηστων χώρων:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας του δικαιώματος της ελεύθερης και ασφαλούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους δημότες αλλά και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ιδίως των εμπορικών και υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστημάτων, έχει ορίσει ένα γενικό πλαίσιο ρυθμίσεων, κανόνων και περιορισμών, που ισχύουν με τρόπο που διασφαλίζει την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ των ως άνω σκοπών.

Βάσει των ανωτέρω, καλούμε να γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, σεβόμενοι πάντα τις διατάξεις της ισχύουσας υπ’ αρ. 327/26-4-2021 κανονιστικής “Απόφαση ΔΣ για τον καθορισμό ρυθμίσεων και προϋποθέσεων χρήσης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εξοπλισμού και την τοποθέτηση εμπορευμάτων”, προχωρώντας άμεσα σε τυχόν αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις σχετικά με τον εξοπλισμό του καταστήματός σας στους κοινόχρηστους χώρους.

Οι συστηματικές παραβιάσεις των ως άνω διατάξεων από ορισμένους επιχειρηματίες, πλήττουν τόσο τα δικαιώματα των δημοτών, θέτοντας μάλιστα συχνά σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνησή τους, όσο και τη νόμιμη επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό. Παράλληλα βλάπτουν σημαντικά την εικόνα της πόλης μας, ως προορισμό για κατοικία, τουρισμό ή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη άλλωστε, έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία, αρχιτεκτονική κληρονομιά και πολιτισμό, τα οποία μαρτυρούν την αδιάλειπτη μακραίωνη παρουσία της και οφείλουν να προστατεύονται και να αναδεικνύονται.

Για τους λόγους αυτούς, καλείστε όπως άμεσα:
1.         Προχωρήσετε στην έκδοση της άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου και διαγραμμίσετε το χώρο, όπως προβλέπεται.
2.       Διασφαλίσετε ότι ο κάθε είδους εξοπλισμός σας δεν θα υπερβαίνει τα όρια που θα αιτηθείτε και σας παραχωρηθεί για το 2024, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις από στοιχεία αστικού εξοπλισμού.

Οι έλεγχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι τακτικοί και αυστηροί, πάντα με γνώμονα την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας και τα δικαιώματα των δημοτών.
Προσδοκώντας στην καλύτερη δυνατή συνεργασία, οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠοίος πράγματι ο λόγος παραίτησης του Μ. Γιωργάλλα, πρέπει να εξηγηθεί τέλος πάντων
Επόμενο άρθρο24-26 Φεβρουαρίου 2024 η 11η ARTOZYMA με 35% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ