Επιστολική ψήφος-Κ. Τσιάρας: Όποιος δεν θέλει την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, φοβάται τη συμμετοχή και τη λαϊκή βούληση

Η κυβέρνηση πρότεινε ένα άρτιο νομοσχέδιο που διασφαλίζει τις εγγυήσεις που θέτει το Σύνταγμα και διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Τσιάρας, όταν είδε τη συναίνεση που είχε επιτευχθεί στο στάδιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής, σκέφτηκε ότι το ίδιο κλίμα θα επικρατούσε και όταν θα έκανε το επόμενο βήμα, δηλαδή την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, ως ένα αυτονόητο δικαίωμα της διασποράς.

Ο κ. Τσιάρας είπε ότι η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, για τους απόδημους, είναι μεταρρύθμιση εμβάθυνσης της δημοκρατίας και υπό την έννοια αυτή, η στάση σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι μια στάση κομματικής ιδιοτέλειας και οι αιτιάσεις που προβάλλουν είναι προσχηματικές. «Όποιος δεν θέλει να δοθεί δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα φοβάται τη συμμετοχή και τη λαϊκή βούληση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Όσοι ανήκουμε στη νεότερη γενιά της μεταπολίτευσης θέλουμε να αφήσουμε πίσω μικροκομματικές τακτικές του παρελθόντος. Η στάση μας θα κριθεί, στο τέλος της ημέρας, από την ελληνικό λαό», είπε ο κ.Τσιάρας και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι συντεταγμένη απέναντι σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που αφορούν θέματα που απασχολούν τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες και μια τέτοια μεταρρύθμιση είναι η επιστολική ψήφος.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο24-26 Φεβρουαρίου 2024 η 11η ARTOZYMA με 35% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής
Επόμενο άρθροΑναστολή εφαρμογής διατάξεων κανονισμού διαμεσολαβητών ποδοσφαίρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ