ΤΕΠΑΚ και Αμερικανική Πρεσβεία ανανέωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του «CUTing Edge»

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Κύπρο προχώρησαν στην ανανέωση του μεταξύ τους Μνημονίου Συνεργασίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge -American Space», το οποίο χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Η ανανέωση του Μνημονίου προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Αμερικανικής Πρεσβείας για ακόμη δυο χρόνια.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την ανανέωση του Μνημονίου υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους της Αμερικανικής Πρεσβείας, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας, κα Elaine Paplos, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, στο γραφείο του Πρύτανη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και της Αμερικανικής Πρεσβείας στο πλαίσιο του «CUTing Edge -American Space» και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Συζητήθηκαν, επίσης, οι ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και αμερικανικών πανεπιστημίων. Αμέσως μετά την τελετή, η κα Paplos ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του CUTing Edge, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπεύθυνο του Κέντρου, κ. Δημήτρη Μπόγλου και την ομάδα του, η οποία αποτελείται από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ.

Το πρωτόκολλο προβλέπει συνεργασία, μεταξύ των δύο πλευρών, στους τομείς της πληροφορίας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της κοινωνίας και του πολιτισμού, μέσω λειτουργίας και χρηματοδότησης του CUTing Edge, με απώτερο στόχο να εφοδιάσει τους νέους της Κύπρου με γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το Κέντρο προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ να εκπαιδευτούν στη χρήση των τεχνολογιών πολυμέσων και των μέσων ψηφιακού σχεδιασμού, της ψηφιακής μουσικής, του ψηφιακού βίντεο, του γραφικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού παιχνιδιών και εφαρμογών και της ρομποτικής. Το CUTing Edge είναι μέλος της ομάδας των American Spaces, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 600 American Spaces σε όλο τον κόσμο.

Παρόντες στην τελετή, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ήταν, μεταξύ άλλων, o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Νικόλας Τσαπατσούλης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Ευάγγελος Ακύλας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας, o Υπεύθυνος του Cutting Edge, κ. Δημήτρης Μπόγλου και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, κ. Αντώνης Βρασίδα. Στη τελετή συμμετείχε και ο Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, κ. Σπύρος Χαρίτου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κούβελας: «Ιστορική η απόφαση για την επιστολική ψήφο. Διευρύνει τη δημοκρατία μας»
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο μεγαλώνει την Ελλάδα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ