Απαιτείται απάντηση από τους αναμεταδότες της προπαγάνδας της Τουρκίας

του Λάζαρου Καμπουρίδη*


Πολύ μεγάλη ελληνική επιτυχία η απόφαση των ΗΠΑ για την έναρξη της διαδικασίας προμήθειας των F-35 στην Ελλάδα. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να είχε αποκλειστεί η Τουρκία από την προμήθεια και αναβάθμιση των F-16.

Όμως παρατηρώντας τη λίστα με τα άλλα οπλικά συστήματα που θα παραλάβει η Τουρκία προς υποστήριξη και εξοπλισμό των F-16, είναι και 952 πύραυλοι AMRAAM AIM 120CB καθώς και 401 πύραυλοι AIM-9X.

Όμως, το φθινόπωρο του 2022 δηλαδή την περίοδο της αποκορύφωσης της υβριδικής πίεσης της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, είχαμε μία απίστευτη τουρκική προπαγάνδα (αναπαραγόμενη και στην Ελλάδα) προβολής τουρκικών οπλικών συστημάτων ικανών (σύμφωνα με τους ίδιους) να πλήξουν ακόμη και την Αθήνα (πύραυλος TAYFUN). Τότε είχα αναδείξει με σειρά άρθρων μου την τουρκική επικοινωνιακή επιχείρηση καθώς και την αβασιμότητα των τουρκικών ισχυρισμών περί ετοιμότητας του πυραυλικού συστήματος TAYFUN.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι, την ίδια περίοδο οι προπαγανδιστές της Άγκυρας παρουσίασαν ότι η τουρκική εταιρία ROKETSAN παράγει και τους πυραύλους BOZDOĞAN και GÖKDOĞAN οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους, θα αντικαθιστούσαν τους προαναφερόμενους αμερικανικούς πυραύλους.

Τελικά θα πρέπει να μας πουν οι παρουσιαστές της τουρκικής προπαγάνδας, εάν η Τουρκία διαθέτει τους πυραύλους BOZDOĞAN και GÖKDOĞAN γιατί παραλαμβάνει τους αντίστοιχους αμερικανικούς;;;

Δηλαδή θα έπρεπε να προκληθεί ένα τεχνητό αίσθημα πανικού και φοβίας στην ελληνική κοινωνία βασισμένο σε ανύπαρκτες τουρκικές δυνατότητες, ώστε να υποχρεωθεί η ελληνική πλευρά σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Καλοί οι αριθμοί τηλεθέασης και τα “κλικ” για λόγους προβολής αλλά και κέρδους, όμως θα πρέπει σε κάθε είδηση να προέχει η αλήθεια αλλά κυρίως το εθνικό συμφέρον.

*Αντιστράτηγος ε.α


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ