Ν. Δένδιας για ΕΑΒ: Απόφαση της κυβέρνησης να περάσουμε σε μία νέα εποχή

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια ορίσθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.Το νέο δ.σ. αποτελούν οι:

α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος (ε.α), ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος,

β. Μαρία Γεωργίου, πρόεδρος ε.τ. του Αρείου Πάγου, ως αντιπρόεδρος,

γ. Γεώργιος Καραδήμας, αντιπτέραρχος (ε.α), ωςεΕντεταλμένοςσΣύμβουλος, αρμόδιος για θέματα παραγωγής και εργοστασίων της εταιρείας – Chief Operating Officer (COO),

δ. Δημήτριος Σκαλαίος, μηχανολόγος μηχανικός – οικονομολόγος, ως εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα και την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας – Chief Restructuring Officer (CRO),

ε. Ιουλία Πανταζοπούλου, οικονομολόγος, ως πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής,

στ. Ιωάννης Κορακάκης αντιναύαρχος (ε.α), ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

ζ. Γεώργιος Παπαγεωργαντάς,οικονομολόγος, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

η. Δήμητρα Φραγκισκάκη, δικηγόρος, ωςαΑνεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και

θ. Νεκτάριος Μπανάκας, μηχανολόγος μηχανικός, ως μη εκτελεστικό μέλος.

“Η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΑΒ δεν είναι παραδεκτή.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να ανατάξει την επιχείρηση, να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, με σεβασμό πάντοτε στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο κ. Δένδιας, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με το νέο ΔΣ. της ΕΑΒ , στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

“Και όλα αυτά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Ιδίως, απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία του Στρατού μας.Απόφαση της Κυβέρνησης – νομίζω με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας – είναι να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία», κατεληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Οικονόμου,ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αντιναύαρχος (ε.α). Αριστείδης Αλεξόπουλος, κ.ά..


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Σκρέκας: Τα μέτρα αποδίδουν, ήδη αποσύρονται ανατιμήσεις
Επόμενο άρθροΚορυφώνεται σήμερα η κακοκαιρία Avgi – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ