ΤΕΠΑΚ/Εργαστήριο: Πώς να υποστηρίξετε την αυτορρύθμιση της μάθησης

Η ερευνητική ομάδα Νέα Μέσα, Νόηση, και Μάθηση του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), διοργανώνει εργαστήριο για την υποστήριξη των δεξιοτήτων αυτορρυθμιζόμενης μάθησης για εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης, και Τεχνικής Εκπαίδευσης, υποψήφιους/ες διδάκτορες, αλλά και όποιο άλλο επαγγελματία θέλει να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

Το εργαστήριο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού προγράμματος TUNED, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (https://www.tunedproject.eu/). Το TUNED έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διδακτική πρακτική των εκπαιδευτικών σε διαδικτυακά και μεικτά περιβάλλοντα μάθησης, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία για να βοηθήσουν τους/τις μανθάνοντες/ουσες να αναπτύξουν δεξιότητες αυτορρυθμιζόμενης μάθησης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/2/2024, μεταξύ 9:00-13:30 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό. Οι συμμετέχοντες/ουσες μέσα από τις εμπειρίες τους γύρω από τη διδασκαλία ή την παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων, θα συμβάλουν στον συν-σχεδιασμό των εργαλείων που αναπτύσσονται από την κοινοπραξία του προγράμματος TUNED και αφορούν σε διαδικτυακό περιβάλλουν τύπου MOOC και σε εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα εστιάσει στο θεωρητικό υπόβαθρο της αυτορρυθμιζόμενης μάθησης δίνοντας έμφαση στους τρόπους υποστήριξης τόσο των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών, για ανάπτυξη δεξιοτήτων για αυτορρύθμιση της μάθησης. Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες/ουσες να αναπτύξουν μαθησιακά σενάρια εξ αποστάσεως μάθησης για αυτορρύθμιση της μάθησης, τα οποία θα ενσωματωθούν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και ένας συνοπτικός οδηγός στα ελληνικά για κατανόηση και εφαρμογή της αυτορρυθμιζόμενης μάθησης.  Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν επίσης πρόσβαση σε διαδικτυακό περιβάλλον τύπου MOOC και εκπαιδευτικό παιχνίδι στο θέμα αυτό.

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://shorturl.at/tITY1. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι διδάσκουσες του εργαστηρίου θα είναι η Καθηγήτρια Ελένη Κύζα και η Άντρια Αγησιλάου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ