ΑΠΘ: Επαναλαμβάνεται η εκλογή πρύτανη μετά την άκαρπη πρώτη ψηφοφορία

Την Τρίτη (06.02.2024) θα επαναληφθεί η διαδικασία για την εκλογή πρύτανη του ΑΠΘ. Στη συνεδρίαση του ενδεκαμελούς συμβουλίου διοίκησης του πανεπιστημίου τη Δευτέρα (05.02.2024) δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία 8/11.

Καθώς δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Δευτέρας (05.02.2024) για την εκλογή πρύτανη του ΑΠΘ, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρύτανη πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ».

Υποψήφιοι για το αξίωμα του πρύτανη μεταξύ των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ είναι, με αλφαβητική σειρά, οι καθηγητές Κυριάκος Αναστασιάδης, Ευστράτιος Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Φείδας.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους:

* Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης: 2 ψήφοι.

* Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 ψήφοι.

* Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας: 6 ψήφοι.

Λευκά: 1 ψήφος.

Επειδή στη συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία 8/11 για την εκλογή πρύτανη, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, όπου απαιτείται η πλειοψηφία 7/11.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣε εμένα η ευθύνη για κάθε επιλογή, λέει ο Πρόεδρος για το κυβερνητικό πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΈνοπλη επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ