Στέλιος Αγγελούδης – Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη διαχρονικά παραμελημένη στις αθλητικές υποδομές

  • Προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Αθλητισμού για γήπεδα Τριανδρίας, Μαλακοπής και κολυμβητήριο Τούμπας
  • Στις 14 και 15 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη ο  «ΔΕΗ ποδηλατικός Γύρος» για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού

Για το μείζον ζήτημα των αθλητικών υποδομών στη Θεσσαλονίκη και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την ανακήρυξη της πόλης σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2024 συζήτησαν σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η υπογραφή τριών προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας ώστε να προχωρήσουν άμεσα παρεμβάσεις, με χρηματοδότηση και του Υπουργείου, στο προπονητήριο της Μαλακοπής, στο γήπεδο Τριανδρίας και στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τούμπας.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η Θεσσαλονίκη αξίζει να έχει μια πολύ διαφορετική εικόνα και δήλωσε πως σημείο αναφοράς για την πόλη  θα αποτελέσει ο «ΔΕΗ ποδηλατικός Γύρος».

Πρόκειται για μια διεθνή αγωνιστική διοργάνωση με είκοσι επαγγελματικές ομάδες και ποδηλάτες από 32 χώρες, ενταγμένη στο καλεντάρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν στις 14 και 15 Μαΐου, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση ομάδων και θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη, σε ό,τι αφορά στις αθλητικές υποδομές, είναι μία πόλη διαχρονικά παραμελημένη. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εκτενή συζήτηση για τις δημοτικές υποδομές, όπου εκεί διαπιστώθηκε μια πραγματικά καλή διάθεση, ώστε να καλύψει το Υπουργείο -σε πρώτη φάση- αρκετά κενά. Μιλήσαμε ακόμη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που έχει αναλάβει η Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ανακήρυξή της ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το 2024.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σημείωσε:

«Κάναμε μια ειλικρινή και υπεύθυνη συζήτηση για το επίμαχο θέμα που λέγεται Αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται να αυξήσουμε τους ρυθμούς και την ταχύτητα μας για να αποδώσουμε στη Θεσσαλονίκη τον Αθλητισμό που της αξίζει, σε επίπεδο υποδομών και δράσεων. Θα στηρίξουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης. Το αξίζει η Θεσσαλονίκη, το αξίζει ο Αθλητισμός της. Συμφωνήσαμε σε κάποιες προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Αγγελούδης, σε τρεις προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας για να υλοποιηθούν άμεσα, με τη στήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού. Παράλληλα, ζήτησα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την αντιδήμαρχό του στα θέματα Αθλητισμού, να τρέξουν το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους, για να ασχοληθεί όλος ο κόσμος με τον Αθλητισμό. Να τον βγάλουμε από τα σπίτια του. Να γίνει πραγματικά κομμάτι της αθλητικής κοινότητας ο κάθε Θεσσαλονικιός που σήμερα είναι στο σπίτι του κλεισμένος, να ενταχθεί στα ειδικά προγράμματα που θα φτιάξει ο δήμος να ενεργοποιηθεί στη δράση του Αθλητισμού. Το οφείλουμε, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στον αθλητισμό στην κοινωνία»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤζ. Χακ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής άμυνας
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται δίκαια, αιτήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ