Απ. Τζιτζικώστας: Προτεραιότητα η στήριξη της επιχειρηματικότητας

Tην πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε στο Επιμελητήριο Κιλκίς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μετά την Πιερία, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τη δράση στους φορείς και τους επιχειρηματίες του Κιλκίς, ώστε να ενημερωθούν για την πρώτη σημαντική δράση ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που χρηματοδοτείται με 65 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027.

Η δράση, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, γίνεται στο πλαίσιο του στόχου της Περιφέρειας να είναι το 2024 “ Έτος Επιχειρηματικότητας”.  Είναι εστιασμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 60.000 έως και 400.000 ευρώ.

Οι τομείς παρέμβασης είναι η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αειφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες.

“ Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα, διότι εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία, νέο εισόδημα σε χιλιάδες νοικοκυριά, δυναμικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, με αύξηση της παραγωγικότητάς τους, βελτίωση και εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας τους και συνολικά ανάπτυξη για όλη την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, σε άμεση συνεργασία και διασύνδεση με το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων και η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.
Στην παρουσίαση ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις, που υλοποίησε ήδη και συνεχίζει να υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την ψηφιοποίηση, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, τη δημιουργία υπηρεσιών μιας στάσης για την καινοτομία και τις επενδύσεις και συνολικά στις μεγάλες παρεμβάσεις για τη στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ίδρυση νέων.

Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας έκοψε την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενώ στις δυο εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Τομεάρχης Επαγγελματικών Φορέων Γιάννης Κουφίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς Νατάσα Σωτηριάδου.

Ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε επίσης στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου “ Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών”, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ