«Η Eυρωπαϊκή Εισαγγελία απέρριψε την υπόθεση κατά της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη» – Μ. Σπυράκη: «Η αλήθεια έλαμψε»

«Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕPPO) για την υπόθεσή της.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου που σχετίζεται με το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου» αναφέρει η κ. Σπυράκη και συνεχίζει: «Όπως βεβαιώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μου».

Επικαλούμενη τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η κ. Σπυράκη διευκρινίζει ότι «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης εκ μέρους μου».

Επιπλέον, προσθέτει ότι «από 15/12/2022, οπότε διατυπώθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και ζήτησα με επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου, όπως και έγινε» και ευχαριστεί τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο «για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή», καθώς και τον δικηγόρο της στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη «για την εξαιρετική συνεργασία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι διαθέσιμη στα αγγλικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eppo.europa.eu/en/news/greece-eppo-dismisses-case-against-member-european-parliament-maria-spyraki


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΛεωφορείο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣαράντα και μια ερωτήσεις-απαντήσεις για το νομοσχέδιο για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ