5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Στη μνήμη του ζωγράφου Λουκά Βενετούλια

Ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το έργο τους δίνει ο πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής που προκήρυξε το Τελλόγλειο Ίδρυμα, στη μνήμη του σημαντικού ζωγράφου της Θεσσαλονίκης Λουκά Βενετούλια. Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 2014, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τον θάνατο του ζωγράφου.

Πρόκειται για τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας», στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες έως 35 ετών (ενήλικες, με ημερομηνία γέννησης από 01-01-1989 και έπειτα). Το θέμα του φετινού 5ου διαγωνισμού είναι «Τα ζώα κι εμείς».

Ο τίτλος ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόν που εσείς θέλετε. Άλλωστε, η σχέση ανθρώπων και ζώων είναι άρρηκτη από την αρχαιότητα έως σήμερα. Χαρακτηρίζεται άλλοτε από αγάπη και φροντίδα και άλλοτε από εκμετάλλευση και κακοποίηση. Τα ζώα υπήρξαν πηγή τροφής αλλά και ένδυσης, χρήσιμοι βοηθοί στην εργασία και τη μεταφορά, φύλακες και σύντροφοι. Γίνονταν θυσία στους θεούς, προσφέρονταν ως δώρα, χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση ασθενειών αλλά και εγκλημάτων. Η αλληλεπίδρασή τους συναντάται από τα Ομηρικά Έπη μέχρι τους Μύθους του Αισώπου, υπάρχει σε μυθολογικά επεισόδια, αγγειογραφίες, έργα φιλοσόφων, ποιήματα, λογοτεχνικά βιβλία, ανέκδοτα και κόμικς.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει ένα ζωγραφικό έργο. Πενταμελής κριτική επιτροπή, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα επιλέξει τέσσερα έργα μεταξύ των διαγωνιζομένων και το καλύτερο από αυτά θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό. Στα υπόλοιπα τρία έργα, θα απονεμηθούν ισότιμοι έπαινοι. Τα τέσσερα επιλεγμένα έργα, θα παραμείνουν στη Συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Για τη φετινή, 5η διεξαγωγή του διαγωνισμού, η διάρκεια υποβολής των έργων ορίζεται από 1 έως 26 Απριλίου 2024, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10:00-15:00. Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν εντός του εκθεσιακού χώρου του Τελλογλείου Ιδρύματος το 2024. Συνημμένο θα βρείτε αρχείο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Λουκάς Βενετούλιας».

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Τελλογλείου 2310991610 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν πρόγραμμα ασφάλισης για αδέσποτα του Δήμου που υιοθετούνται
Επόμενο άρθροO Δήμος Καλαμαριάς βάζει σε πρώτο πλάνο την ευημερία εκπαιδευτικών και μαθητών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ