Η ηγεσία του Αρείου Πάγου εκφράζει τον προβληματισμό της για την επιστολή-βόμβα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε επιστολή προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, η ηγεσία του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό για τη στοχοποίηση, για μία ακόμη φορά, των δικαστικών λειτουργών και επισημαίνουν την ανάγκη τοποθέτησης σε κάθε δικαστικό κατάστημα της χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας.

Αναλυτικότερα, η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με αφορμή την αποστολή εκρηκτικού δέματος-επιστολής προς την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, που, κατά τύχη αγαθή, έγινε έγκαιρα αντιληπτό και εξουδετερώθηκε, πριν ανοιγεί και εκραγεί, με τις εντεύθεν απρόβλεπτες συνέπειες, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την βαθιά μας λύπη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό μας για τη στοχοποίηση, για μια ακόμη φορά, Δικαστικών Λειτουργών, που επιτελούν το έργο της εφαρμογής των νόμων, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ την ανάγκη τοποθέτησης και λειτουργίας σε κάθε δικαστικό κατάστημα της Χώρας ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισερχόμενης αλληλογραφίας για την ανίχνευση πιθανού επικίνδυνου περιεχομένου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες των πολιτών, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι παραμένουμε πιστοί στην άσκηση του καθήκοντός μας, υπό οιεσδήποτε συνθήκες και κινδύνους».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Φόρειν ΄Οφις έβαλε μπροστά για «υφέρπουσα αναγνώριση» – «Creeping recognition»
Επόμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Η χώρα θα πάει μπροστά με ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και με μη κρατικά μη κερδοσκοπικά βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ