Θ. Καράογλου σχετικά με την εκκένωση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Ερωτήματα για όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Νομική Σχολή για τον τερματισμό της κατάληψης και την ανακατάληψη της Σχολής λίγη ώρα αργότερα από τους φοιτητές, θέτει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Σε αυτήν, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, περιγράφει όσα συνέβησαν στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ και τους χειρισμούς που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να χαθεί οριστικά η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές.

Γι’ αυτό ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα:

-Πρώτον, εφόσον οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ, προέβησαν σε προσαγωγές; Εάν ναι, πόσες ήταν αυτές; Και αν όχι, γιατί δεν προχώρησαν στην κράτηση όσων βρέθηκαν μέσα στην κατάληψη;

-Με ποιό σκεπτικό οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας, επέτρεψαν-ανέχτηκαν την ανακατάληψη της Νομικής Σχολής; Ακολούθησαν άνωθεν οδηγίες και αν ναι, ποιοί τις έδωσαν;

-Οι καταλήψεις Πανεπιστημίων αποτελούν έκνομες πράξεις και ποιές ποινές προβλέπονται για τους καταληψίες;

-Τελικά, για ποιόν λόγο συστάθηκε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εάν αδυνατεί να διασφαλίσει την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια;


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κούβελας: «Το πρώτον καθήκον μιας κοινωνίας, η δικαιοσύνη να απονέμεται σε χρόνο και με τρόπο που πρέπει»
Επόμενο άρθροΠερισσότερους από 8.000 πυραύλους έχει εκτοξεύσει εναντίον της Ουκρανίας η Ρωσία από την αρχή του πολέμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ