Μια οφειλόμενη απάντηση στην «Αναστασία Πέτρου» της εφημερίδας Πολίτης

γράφει ο Άθος Ρουσουνίδης


Αυτή τη φορά ξεπεράσατε κάθε όριο δημοσιογραφικής ή άλλης δεοντολογίας. Σημειώστε λοιπόν τα ακόλουθα:

H καταγωγή ενός εκάστου ουδόλως μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο για την αξιοσύνη του, όπως και για το περιεχόμενο του. Όσο πιο ταπεινή είναι μάλιστα, άλλο τόσο ενισχύει την άποψη πως ότι πέτυχε, ήταν αποκλειστικά με την αξία του.

Ειδικότερα και σε σχέση με κάποιους από αυτούς που τόσο βάναυσα θίξατε με το χθεσινό σας άρθρο «Εικόνες και εικονίτσες στο κυπριακό εικονοστάσιο»

1. O Λευτέρης Χριστοφόρου, ναι, ένα φτωχόπαιδο από το Πραστειό Αμμοχώστου, ξεκίνησε από τραπεζικός υπάλληλος αφού, όντας φοιτητής στην Ελλάδα στις δύσκολες εποχές μετά την εισβολή, δεν είχε άλλο τρόπο να βιοποριστεί. Σπουδάζοντας και δουλεύοντας λοιπόν ταυτόχρονα, εξελέγη στη συνέχεια Βουλευτής (o πιο νέος, τότε, του Κυπριακού Κοινοβουλίου), Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. και Ευρωβουλευτής.

Η δράση του στο Ευρωκοινοβούλιο οδήγησε στην υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής της χρονιάς (τομέας Οικονομία) και τώρα είναι μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτά δεν τα καταφέρνεις απλά επειδή είσαι «ένα χαριτωμένο χωρκατούδιν από τα Κοκκινοχώρια».

2. Ο Λουκάς Φουρλάς προέρχεται επίσης από ένα προσφυγικό χωριό (Πεντάγεια) και ξεκίνησε, ναι, εκφωνώντας δελτία ειδήσεων. Στη συνέχεια έγινε προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ, αρχισυντάκτης ειδήσεων και μάχιμος δημοσιογράφος σε δύο τηλεοπτικά κανάλια. Έγινε γνωστός ανά το παγκύπριο μέσα από τις εκπομπές του όπου έδινε βήμα και φωνή στον απλό πολίτη και δρομολογώντας λύσεις στα προβλήματα του.

Είναι ο μοναδικός Ευρωβουλευτής σε Κύπρο και Ελλάδα που κέρδισε το βραβείο του Ευρωβουλευτή της χρονιάς (τομέας Υγεία). Το ίδρυμα τον οποίο τον καλέσατε να ιδρύσει γνωρίζετε πολύ καλά ότι ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ εδώ και επτά χρόνια (Μικροί Ήρωες) και το κολύμπι το οποίο ειρωνεύεστε, μαζί με ένα σωρό άλλες δράσεις οι οποίες έγιναν ΚΑΙ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, έχουν βοηθήσει ως τώρα εκατοντάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν τον γολγοθά που βίωσε και ο ίδιος. Αλλά δεν αναλώνεται μόνο στα θέματα υγείας.

Είναι επίσης o εισηγητής του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων (2024) ενώ οι παρεμβάσεις του για σωρεία άλλων θεμάτων είναι πολλές και καθημερινές. Στη συνημμένη φωτογραφία υπάρχει ένα βιβλίο 130 σελίδων, το οποίο προλογίζουν προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ.ά., όπου καταγράφεται αναλυτικά το πολύπλευρο έργο και οι δράσεις του κατά τα τελευταία 4,5 χρόνια. Δεν έχετε παρά να το προμηθευτείτε και να το διαβάσετε. Τον Ιούνιο θα εκλεγεί και πάλι πρώτος με διαφορά, ακριβώς γιατί αναδεικνύει με πράξεις αυτά που πρεσβεύει και όχι γιατί είναι “ένας απλός αναγνώστης ειδήσεων”.

3. Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ναι, είναι ένας πολιτικός με έντιμο οικογενειακό και δημόσιο βίο, που ξεκίνησε επίσης από ένα ταπεινό χωριό. Υπήρξε όμως και σημαντικό μέλος (Εκπρόσωπος και Υπ. Εξωτερικών) της Κυβέρνησης που εξέλεξε ο λαός δύο φορές η οποία μας έβγαλε από τρεις σοβαρότατες κρίσεις.

Υπήρξε και ο πρώτος Κύπριος πολιτικός που παρά τη λυσσαλέα και άνανδρη πολεμική (ξέρετε εσείς) κατάφερε να ανέλθει στο ύπατο αξίωμα έχοντας απέναντι του τα δύο μεγάλα κόμματα και ένα σωρό παντοδύναμα κατεστημένα. Στη συνέχεια και μέσα σε μερικούς μήνες, οδήγησε την μεγαλύτερη παγκόσμια υπερδύναμη να παραδεχθεί ότι η Κύπρος είναι μια «οικονομική πηγή σταθερότητας» και ότι η Κυβέρνηση της είναι «η πιο αξιόπιστη που είχε ποτέ η Κύπρος απέναντι στις ΗΠΑ».

Οδήγησε επίσης την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο να καλέσει τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να αντιγράψουν τις πρακτικές της Κύπρου στο μεταναστευτικό για να έχουν τα ίδια, αξιοζήλευτα, αποτελέσματα. Επιπλέον προσπαθεί μέσα σε αντίξοες διεθνείς, αλλά και εγχώριες, συνθήκες να εφαρμόσει μια ανθρωποκεντρική πολιτική βοηθώντας τον κόσμο να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα αναβαθμίσεις από τους πλέον αυστηρούς οικονομικούς Οίκους Αξιολόγησης.

Αυτά δεν τα καταφέρνεις αν είσαι “εξίκκιν” (όπως ανερυθρίαστα γράψατε σε άλλο άρθρο) ή αν είσαι απλώς “ένα καλό παιδί που δεν έχει άποψη για τίποτε”.

Τα πιο πάνω καταγράφονται εις απάντηση κάποιας (ή κάποιου) που αρέσκεται να κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και να κουνάει το δάκτυλο σε καταξιωμένους ανθρώπους επειδή δεν του αρέσουν αυτά που πρεσβεύουν.

Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός λόγος.

Αλλιώς δεν θα μας πλάσαρε ως πολιτικούς «με περιεχόμενο», μεταξύ άλλων, τους Γιώργο Λιλλήκα, Τάκη Χατζηγεωργίου και Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Ξέχασε τον Νιαζί Κιζιλκιουρέκ για τον οποίο φυσικά δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να διερωτηθεί τι ακριβώς κάνει στην Ευρωβουλή ούτε τι και ποιους ακριβώς θα εξυπηρετήσει η επανεκλογή του.

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο λοιπόν να παρατεθούν οι πραγματικοί λόγοι που προκρίνονται αυτοί οι πολιτικοί έναντι των άλλων.

Αλλά ποια εντιμότητα να αναμένει κανείς από ούτω καλούμενους «έγκυρους» αρθρογράφους που αντί να προσπαθούν με αντικειμενικότητα να προβληματίσουν τους αναγνώστες τους, επιλέγουν να λασπολογούν, να προσβάλλουν και να εξοντώνουν συνειδήσεις πίσω από ψευδώνυμα!

Υ.Γ. Θα αποσύρω το τελευταίο εάν το άτομο που υπέγραψε το κείμενο ως «Αναστασία Πέτρου» δημοσιεύσει το βιογραφικό του μαζί με τη φωτογραφία του. Να δούμε επιτέλους ποια είναι αυτή η προσωπικότητα και με ποια ιδιότητα σπιλώνει ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο, ενάντια σε κάθε ηθική και δεοντολογία. Αν και κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ