Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλαδας με αφορμή την πρόσφατη  δήλωση Υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης, κυπριακής καταγωγής, περί ” της μισής Κύπρου που έγινε τουρκική ” εξέδωσε την εξής ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

«Πάγια και ξεκάθαρη θέση της Ο.Κ.Ο.Ε., αλλά και όλων των κυπριακών και ελληνικών κυβερνήσεων, είναι ότι το κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα  εισβολής και κατοχής του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβίασης του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. περί Κύπρου και περιφρόνησης των ευρωπαϊκών αρχών, του ευρωπαϊκού δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Τουρκία, σε συνεργασία με την διορισμένη από την ίδια, τουρκοκυπριακή ηγεσία – που αποτελεί  υποτελή διοίκηση στα τουρκικά στρατεύματα κατοχής –  επί πενήντα χρόνια, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, επιχειρούν να τουρκοποιήσουν τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, της δικής μας Πατρίδας, με τη σύληση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και  τον εποικισμό, που είναι απαράγραπτο διεθνές έγκλημα. Τα κατεχόμενα εδάφη  εξακολουθούν να είναι δικά μας αλλά από το 2004, που εντάχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι και ευρωπαϊκά και όχι τουρκικά εδάφη, με αναστολή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ως  Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε ), θεωρούμε  ότι η λύση του κυπριακού προϋποθέτει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, την άρση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Κάνουμε σαφές ότι απορρίπτουμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης λύσης, τύπου σχεδίου Ανάν, που να επιδιώκει ή και να εξασφαλίζει την νομιμοποίηση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, δια της δικής μας συγκατάθεσης και υπογραφής.

Εμείς επιδιώκουμε μια Κύπρο ελεύθερη, δημοκρατική, που να μπορεί  ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος να επιβιώσει ειρηνικά. Θεωρούμε ότι οι έχοντες πολιτικές θέσεις ευθύνης, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κάνουν δηλώσεις ή χειρίζονται εθνικά θέματα, όπως είναι το κυπριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τώρα που γίνεται μια νέα προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυσή του»

Για την ΟΚΟΕ

  Ο Πρόεδρος

Γιώργος Συλλούρης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Εθελοντισμός και μεταμόσχευση μυελού των οστών» – με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΗ INTRACOM-TELECOM στηρίζει σταθερά τη BEYOND. Για 4η χρονιά Χρυσός Χορηγός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ