ΠΡΟΕΔΡΕ, “ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ”


Γράφει ο Αθος Ρουσουνίδης


Οι πρόσφατες αρνητικές δημοσκοπήσεις για την εικόνα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της Κυβέρνησής του, μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα οτι τίποτε δεν είναι τυχαίο σ’ αυτό τον τόπο, δηλ. όσο έργο και να παράξει αυτή η Κυβέρνηση, η κοινή γνώμη δυστυχώς χειραγωγείται σε μεγάλο βαθμό απο τα ΜΜΕ και άλλα κέντρα εξουσίας, που επιζητούν μονίμως από τούς εκάστοτε κυβερνώντες την ικανοποίηση παντός φύσεως συναλλαγών και εξυπηρετήσεων εις βάρος του κράτους και του πολίτη.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι αυτή η Κυβέρνηση ξεκίνησε με κάποιες αστοχίες και λάθη που αφορούν κυρίως επιλογές προσώπων και δικαίως επικρίθηκε. Όμως, αν συνεκτιμήσουμε τα θετικά με τα αρνητικά, το πρόσημο είναι κατά την άποψη μου καταφανώς θετικό. Η Κυβέρνηση εχει παράξει εξαιρετικό έργο το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλούς τομείς, όπως:

1. Διορισμός απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
2. Το μεταναστευτικό θέμα. Η πρόοδος είναι τόσο μεγάλη που προκάλεσε αίσθηση στους ευρωπαϊκούς κύκλους.
3. Την αντιμετώπιση της ακρίβειας με σειρά μέτρων, στο πλαίσιο πάντα της απαραίτητης δημοσιονομικής πειθαρχίας η οποία αναγνωρίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
4. Την εμπέδωση της αξιοπιστίας της Κύπρου διεθνώς ως μια δυτική και ευρωπαϊκή χώρα. Οι όποιες σκιές υπήρχαν για εξάρτηση από τον ρωσικό παράγοντα έχουν εξανεμιστεί.
5. Τη στεγαστική πολιτική, περιλαμβανομένης της ανακατασκευής των προσφυγικών πολυκατοικιών.
6. Τα εργασιακά θέματα (βλ. ΑΤΑ κ.ά.).
7. Τα θέματα μεταφορών/συγκοινωνιών.
8. Την εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας με θεσμούς όπως το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο κ.ά.
9. Τα ενεργειακά θέματα (βλ. θεσμός φωτοβολταϊκά για όλους κ.ά.).

Όσο όμως η Κυβέρνηση αντιστέκεται στη διαπλοκή και τη διαφθορά, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο πανικός στα κέντρα εξουσίας, που τα ωθεί να καταφεύγουν στην υπόσκαψη του θεσμού του Προέδρου της δημοκρατίας και του Κυβερνητικού έργου. Το μένος είναι τόσο μεγάλο που συχνά εκδηλώνεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο και την οικογένεια του!

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να σπρώξουν τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση στη διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα και κέντρα εξουσιας, ας συνεχίσουν να υποσκάπτουν το έργο τους οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια σε όλα αυτά τα ντροπιαστικά σκάνδαλα διαφθοράς που προηγηθηκαν στο παρελθόν και επιζητούμε διακαώς ως απλοί πολίτες να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Όλοι οι υπόλοιποι ας κρίνουμε νηφάλια και αντικειμενικά την Κυβέρνηση με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι με βάση την παραπληροφορηση που μας σερβίρουν τα κέντρα αυτά.

Συνεπώς, ευχή όλων και παραίνεση προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη πρέπει να είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρε, “μάχου υπέρ δικαίου και αρετής και πάντων κρατήσεις”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μαυρίδης προς φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή κυριαρχία παραβιάζεται στην Κύπρο αλλά σιωπάτε
Επόμενο άρθροΤα απόνερα του Συνεδρίου και οι Ευρωεκλογές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ