Ειδικά αφιερώματα Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Στο πλαίσιο των εκθέσεων Η κρυφή γοητεία της πλαστογραφίας και Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;) το Τελλόγλειο Ίδρυμα διοργανώνει σειρά ειδικών αφιερωμάτων με θέμα την πλαστογραφία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

  

Πρόγραμμα αφιερωμάτων

Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 18:00: Η πλαστογραφία στην αρχαιότητα

Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 18:00: Η πλαστογραφία στην τέχνη

Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 18:00: Επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας – Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας πλαστών έργων

Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:00: Τεχνικές μέθοδοι ανίχνευσης πλαστών έργων

   

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 18:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο αφιέρωμα με θέμα την πλαστογραφία στην αρχαιότητα. Ακολουθούν οι συμμετέχοντες με τους τίτλους των ομιλιών:

Ελένη Μανακίδου, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Διευθύντρια του Μουσείου Εκμαγείων του ΑΠΘ: «Πλαστογραφώντας αρχαιότητες από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας»

Ευαγγελία Τσαγκαράκη, Προϊσταμένη Τμήματος Συλλογών Κεραμικής, Μεταλλοτεχνίας & Μικροτεχνίας ΑΜΘ: «Εξωτικές» μεν, πλαστές δε, μινωικές σφραγίδες στις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης»

Άννα Αρβανιτάκη, Συλλογή Κεραμικής, Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας ΑΜΘ: «Η “τέχνη” της πλαστογραφίας αρχαίων αγγείων: πλαστά κορινθιακά αγγεία της Συλλογής Παπαηλιάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης»

Έμμα Γούναρη, EΔΙΠ Τμήματος Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Χάλκινα ειδώλια ζώων και άλλα πλαστά αντικείμενα της συλλογής Εμπεδοκλή»

Ανναρέτα Τουλουμτζίδου, διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ, ανεξάρτητη ερευνήτρια: «Μικρὸν χάλκινον ἄγαλμα παριστῶν Σειληνὸν ἐστεφανωμένον: από την πρόσληψη των ευρημάτων της Πομπηίας στην πλαστογράφησή τους»

Ελένη Παπαγιάννη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Τέσσερα πλαστά έργα αρχαίας γλυπτικής στο Μουσείο Εκμαγείων του Α.Π.Θ.»

Μανόλης Βουτυράς, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Η αναζήτηση του αγάλματος του Πλάτωνα»

Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310247111 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 και 17:00-9:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-18:00).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕνέκρινε το ΚΥΣΕΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα
Επόμενο άρθροΠ. Μαρινάκης: Το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ