Επίσκεψη εργασίας Πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 27 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2024

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Σταύρος Αυγουστίδης πραγματοποιεί από σήμερεα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, επίσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κ. Κωνσταντίνο Πολυκάρπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρέσβης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, και την Ξάνθη.

Ο κ. Πρέσβης θα έχει συναντήσεις γνωριμίας με όλους τους θεσμικούς παράγοντες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο τη διερεύνηση και πιθανή ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στην γνωριμία με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της νέας τεχνολογίας και του τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Αυγουστίδης θα επισκεφθεί την συνοριακή γραμμή του Έβρου, τις πλέον σημαντικές υποδομές της περιοχής, όπως το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, καθώς και τη Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο κ. Πρέσβης θα έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους Συλλόγους Κυπρίων της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και με τους αντίστοιχους Κυπριακούς φοιτητικούς Συλλόγους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Αυγουστίδης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης με θέμα: «Διαχρονικές σχέσεις Θράκης – Κύπρου με συνδετικούς ιστούς τον Γρηγόρη Αυξεντίου και τον Διονύσιο Καρδιανό», καθώς επίσης και στο μνημόσυνο του Σταυραετού του Μαχαιρά, ανήμερα της θυσίας του.

Τέλος, ο κ. Πρέσβης θα συναντηθεί με τους κατά τόπους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, καθώς και με άλλους θρησκευτικούς θεσμούς στη περιοχή, στο πλαίσιο και του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου, τον οποίο η Κυπριακή Πολιτεία στηρίζει και προωθεί.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ