Σ. Φάμελλος: Το Συνέδριο μας έδωσε εντολή να έχουμε μία ενιαία φωνή και να μην εισέλθουμε σε δίνη εσωστρέφειας

«Δεν εκλέγεται ποτέ Πρόεδρος σε ένα κόμμα υπό προθεσμία. Ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που διεκδικεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία ζητάει μία σταθερή και σοβαρή πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων της. Πρόεδρος εκλέγεται με προοπτική. Οι μόνοι κανόνες μας είναι το καταστατικό. Δεν είμαστε ούτε προσωποκεντρικό κόμμα ούτε δημιουργηθήκαμε μόνο για ένα πρόσωπο. Το καταστατικό ορίζει πώς εκλέγεται ο Πρόεδρος, ποια θητεία έχει και πώς επανεκλέγεται. Όλα αυτά δεν έχουν αναιρεθεί. Δεν έχει θέσει ποτέ κανείς ζήτημα και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η εκλογή του Προέδρου. Άρα δεν υπάρχει Πρόεδρος, και γενικά Πρόεδροι, υπό προθεσμία. Το θέμα της ηγεσίας ενός προοδευτικού, δημοκρατικού κόμματος είναι θέμα δημοκρατίας. Σχετικά με το ερώτημα περί «λευκής επιταγής», όσοι υπηρετούμε σε θέσεις ευθύνης κρινόμαστε κάθε μέρα. Απέναντι στην κοινωνία δεν έχουμε καμία λευκή επιταγή, ούτε το κόμμα μας, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές, ούτε η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι δείγμα σοβαρότητας και επάρκειας ενός κόμματος εξουσίας να θέτει ανά τέσσερις ή πέντε μήνες ζήτημα ηγεσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να έχει σοβαρότητα και επάρκεια», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Real FM και στους δημοσιογράφους, Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «εντολή ενότητας και συλλογικότητας» την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως ανέφερε «Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πήρε μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση. Μας δίνει εντολή ενότητας και συλλογικότητας. Δεν είναι λυμένα τα προβλήματα του κόμματος, πρέπει να καθίσουμε να δουλέψουμε να τα λύσουμε στα όργανά μας και όχι στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Η χώρα απαιτεί καλύτερη Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αλλά πρώτα από όλα απαιτεί να γλυτώσουμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρέπει να βρούμε εμείς μία λύση με προοδευτική διέξοδο»

Πρόσθεσε δε ότι «Υπάρχει απόφαση του συνεδρίου με πολύ μεγάλη πλειοψηφία να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα στο ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με την ξεκάθαρη καταστατική πρόβλεψη και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου. Η βάση του κόμματος, τα μέλη του κόμματος – γιατί τα μέλη του κόμματος συμμετείχαν στο Συνέδριο – μας ζήτησαν δύο πράγματα. Να μην εισέλθουμε σε μία νέα δίνη εσωστρέφειας, να έχουμε μία «φωνή», με περισσότερους εκφωνητές. Και αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Το αίτημα της βάσης διατυπώθηκε παράλληλα με μια μεγάλη αγωνία, για την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ υψηλός ο στόχος και δεν είναι εύκολος».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο των τοποθετήσεων των συνέδρων. Όπως σημείωσε «Μεγάλο ποσοστό των ομιλιών και των τοποθετήσεων στο Συνέδριο αφορούσε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τι προτείνουμε για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα. Μπορεί να δόθηκε έμφαση επικοινωνιακά στο ζήτημα της πιθανής εκλογής προέδρου, το συνέδριο ωστόσο δεν συζήτησε μόνο γι’ αυτό. Συζητήσαμε εκτενώς για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το κείμενο θέσεων, το οποίο επεξεργαστήκαμε και το εισηγήθηκε στο τέλος του Συνεδρίου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για την ελληνική κοινωνία. Μία σύγχρονη, ανθρώπινη και ισχυρή πολιτεία. Διότι στη χώρα μας δεν έχουμε ούτε σχεδιασμό ούτε ισχυρή πολιτεία».

Κλείνοντας, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επόμενη ημέρα «Οι τοποθετήσεις της Πέμπτης, και του Αλέξη Τσίπρα και η εισαγωγική του Στέφανου Κασσελάκη, δεν ήταν απρόκλητες. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεν στερούνται βάσης, όσον αφορά τα πραγματικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα. Όμως τα μέλη του Συνεδρίου επέλεξαν ότι προέχει να μην έχουμε μία νέα δίνη εσωστρέφειας, να είμαστε ενωμένοι, να λύσουμε τα προβλήματα στα όργανα, με αναβαθμισμένη και την πολιτική συλλογικότητα και κυρίως να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Γιατί σήμερα ξεκινά η μάχη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Το αν δηλαδή τα παιδιά μας θα έχουν μέλλον ή όχι και επίσης το αν θα εξαρτώνται οι σπουδές τους από το πόσα λεφτά έχουν. Είναι επίσης πολύ σημαντικό θέμα να παρέμβουμε στο ζήτημα της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ ή στα προβλήματα των αγροτών. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα αυτά και να φτιάξουμε ένα κόμμα που να μπορεί να δίνει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤην μόνιμη παραμονή του ιστορικού πλοίου «ΒΕΛΟΣ» στην Θεσσαλονίκη ζητάει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
Επόμενο άρθρο«Κυβερνείο-Remezzo: Στο ίδιο έργο θεατές από τον Δήμο Καλαμαριάς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ