Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην ΟΛΘ Α.Ε.

Την ΟΛΘ Α.Ε. επισκέφθηκαν σήμερα ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού στη Βουλή και Επικεφαλής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχαήλ Μπεκίρης και ο Συντονιστής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη,Ιωάννης Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Arie Koppelaar, ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Χάρης Καραμανέας και η Γενική Εμπορική Διευθύντρια & Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε., Θεοδώρα Ρήγα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι τουΓραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΟΛΘ Α.Ε.και την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Πλάνου, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμούτου Λιμένα Θεσσαλονίκης. Ο κος. Λιάγκος αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο λιμένας στις διεθνείς εμπορευματικές ροές και στην ενίσχυση τηςανταγωνιστικότητάς του με την επένδυση περισσότερων των67 εκατ. ευρώ, που αφορούν συνολικά Υποχρεωτικές και ΜηΥποχρεωτικές Επενδύσεις για την αναβάθμιση του λιμένα κατά την τελευταία πενταετία. Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του έργου Επέκτασης του Προβλήτα 6, για την οποία είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου και εκτιμάται να ολοκληρωθεί εντός του α‘ τριμήνου του 2024, βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί. Η έγκριση του επικαιροποιημένου Master Plan και της Στρατηγικής ΜελέτηςΠεριβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της ΟΛΘ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι κκ. Μ. Μπεκίρης και Γ. Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λιμένακαι ενημερώθηκαν για την προμήθεια των δύο νέων γερανογεφυρών, συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώθηκε πάνω από το 80% των Υποχρεωτικών Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. σε μηχανολογικό εξοπλισμό.Τέλος, αναλύθηκε η διαρκής αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμένα σε σχέση με την Κρουαζιέρα και τον Νέο Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας και αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή αυτής στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Το 2024 να είναι χρονιά ειρήνης, φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Επόμενο άρθροΟι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για την επέτειο των Τεμπών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ