Κ. Μαυρίδης προς φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή κυριαρχία παραβιάζεται στην Κύπρο αλλά σιωπάτε

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον εκπρόσωπο της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Επικροτώ την αρχική απολογητική δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανέφερε ότι οι ψευδαισθήσεις έχουν καταρρεύσει. Άλλωστε, είναι ηθικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε μια κυρίαρχη χώρα, όπως η Ουκρανία, η οποία είναι θύμα της ρωσικής επιθετικότητας. Όμως, πολλές άλλες σημαντικές ψευδαισθήσεις εξακολουθούν να επικρατούν. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

Δεν μπορεί να υπάρχει στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, με αυξανόμενη εξάρτηση του εφοδιασμού μας σε τρόφιμα από χώρες εκτός ΕΕ.

Δεν μπορεί να έχουμε εσωτερική ασφάλεια με μια κοινωνικά διχασμένη ΕΕ, η οποία δεν δίνει προτεραιότητα στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της.

Παρεμπιπτόντως, η ευρωπαϊκή κυριαρχία (στην οποία η κ. φον ντε Λάιεν αναφέρθηκε προηγουμένως), παραβιάζεται ήδη από την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτελεί έδαφος της ΕΕ και για το οποίο η Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής επιλέγει τη σιωπή.»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε ότι «για να επιτύχουμε τους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς μας στόχους, χρειαζόμαστε κοινή άμυνα και ασφάλεια. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι νοιαζόμαστε για την ΕΕ στο σύνολο της».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔωδεκάνησα : Ελληνικότητα και εθνική κυριαρχία
Επόμενο άρθροΤα απόνερα του Συνεδρίου και οι Ευρωεκλογές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ