Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΛΚ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 28/2/2024 στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, εκδήλωση παρουσίασης της Ποιητικής Ανθολογίας Καρπασίας και απονομής των βραβείων και των επαίνων στον σχετικό διαγωνισμό και των τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου και αναγνώστηκε χαιρετισμός εκ μέρους της από τον Επιθεωρητή Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Λεωνίδα Γαλάζη. Ο Βουλευτής Αμμοχώστου κ. Ζαχαρίας Κουλίας διάβασε χαιρετισμό εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΛΚ Ελευθέριος Πλουτάρχου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου κ. Μιχάλης Τζιώρτας και η κ. Βούλα Κοκκίνου, Διευθύντρια του Εκδοτικού Οίκου Εν Τύποις.
Την Ανθολογία παρουσίασε ο κ. Γιώργος Μολέσκης, βραβευμένος λογοτέχνης, Επίτιμο Μέλος και πρώην Πρόεδρος της ΕΛΚ. Οι ποιητές/ποιήτριες που διακρίθηκαν απάγγειλαν τα ποιήματά τους και όλοι οι παρευρισκόμενοι/ες συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην Ανθολογία παρέλαβαν τιμητικά διπλώματα.
Το πρόγραμμα παρουσίασε η Ευδοκία Ζορπίδου, Γραμματέας της ΕΛΚ, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ηλίας Παντελίδης, Σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΕΛΚ και πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΛΚ για την Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας, ο οποίος έκλεισε και το πρόγραμμα της βραδιάς. Το μουσικό μέρος επιμελήθηκε και παρουσίασε ο μουσικός και ερμηνευτής Πάμπος Σακκάς.
Ευχή όλων των παρευρισκόμενων ήταν η Ανθολογία της Καρπασίας να αγαπηθεί και να ταξιδέψει παντού ως ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τα 42 χωριά της μαρτυρικής Καρπασίας που αναμένει, εδώ και 50 χρόνια, όπως και άλλα κατεχόμενα μέρη, την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων της και την επανένωση της Κύπρου.
Προηγούμενο άρθροΕνώσεις καταναλωτών κατά της Μeta για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων
Επόμενο άρθροΟ τ. Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Δρ Κυριάκος Κενεβέζος για τον ένα χρόνο συμπλήρωσης από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ