8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «Οι γυναίκες που δεν σταμάτησαν μπροστά στο μαχαίρι»

Η πρώτη εκδήλωση που πλαισιώνει την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Απουσίες στη ζωή και στην Τέχνη» της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης  πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ομιλία του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, εκδότη και αρθρογράφου Θανάση Τριαρίδη, με τίτλο «Οι γυναίκες που δεν σταμάτησαν μπροστά στο μαχαίρι». 

Χαρισματικός ομιλητής ο Θανάσης Τριαρίδης θα προσεγγίσει με ευαισθησία τη γυναικοκτονία, όπως εκφράστηκε και  αποτυπώθηκε στην Τέχνη. Θεσσαλονικιός, με σπουδαία ακτιβιστική και κοινωνική δράση, έχει εκδώσει 60 βιβλία με αφηγήσεις, δοκίμια  και μυθιστορήματα. Επί χρόνια διοργανώνει σεμινάρια (πάνω από 1500) με αναφορά σε διάφορους άξονες του δυτικού πολιτισμού, καθώς και εργαστήρια πυροδότησης θεατρικής γραφής.
Έχει εκδώσει (έντυπα και ηλεκτρονικά) 30 θεατρικά έργα, από τα οποία έχουν προκύψει περισσότερες από 60 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας, των Η.Π.Α. και της Κύπρου, καθώς και στο Διαδίκτυο.
Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr και στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη (www.openbook.gr/tag/thanasis-triaridis/).

Στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα, στις 21.00, μαθητές της Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008, υπό την καθοδήγηση του ηθοποιού, σκηνοθέτη και δασκάλου Ανδρέα Βουτσινά, παρουσιάζουν το διήγημα του Κ. Θεοτόκη με τίτλο «Ακόμα;» με υπεύθυνο διδασκαλίας τον ηθοποιό και σκηνοθέτη θεάτρου Παύλο Δανελάτο.

Προηγούμενο άρθροΗ Ξένια Δρίτσα νέα Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΦοιτητές του ΤΕΠΑΚ με σπάνιες παθήσεις μοιράστηκαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ