ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Με αφορμή τις εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ και τον δανεισμό του στο κόμμα, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι σίγουρο ότι με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του 2016, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαγορεύεται σε βουλευτές και σε πολιτικούς αρχηγούς, όπως και σε πρόσωπα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως παρένθετοι αυτών, να δημιουργούν εταιρείες στο εξωτερικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναμφίβολα παρανομήσει. Φρόνιμο θα ήταν, λοιπόν, να μην κουνάει το δάκτυλο στην συμπολίτευση και κυρίως να μην λαϊκίζει ασύστολα ψαρεύοντας στα θολά νερά.

Ο νόμος δεν αναφέρεται μόνο σε φορολογικούς παραδείσους, όπως σωστά θα έπρεπε να κάνει, αλλά αφορά και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ακόμη και σε χώρα μέλος της Ε.Ε, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται πραγματικά εκεί και δεν είναι φορολογικό κέλυφος άλλης εταιρείας με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Για να γίνω σαφέστερος, αν ένας γιατρός της Θεσσαλονίκης είναι μέτοχος σε ένα μαιευτήριο σε χώρα της Ε.Ε. και εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει να πουλήσει το μερίδιό του και μάλιστα σε μη παρένθετο πρόσωπο.

Τέλος, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση ώστε η σχετική διάταξη να ορθολογικοποιηθεί όσον αφορά στον οριζόντιο χαρακτήρα της.”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ τουρκο-κυπριακή «Εμπάργκοτ!» ιδρύθηκε το 2004 στο Λονδίνο επί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για αναγνώριση και απευθείας πτήσεις
Επόμενο άρθροEκδηλώσεις για την Κύπρο απο το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ