Η πρωτοβουλία της Κύπρου για τον ανθρωπιστικό διάδρομο και η διορατικότητα των πολιτικών μας

Γράφει ο Άθως Ρουσουνίδης

Όλη η υφήλιος, και κυρίως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κύπρου και του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν ήρθε προσωπικά στην Κύπρο για να επιθεωρήσει τις εργασίες που έγιναν ενώ από το βήμα του σώματος δήλωσε περήφανη για την ηγεσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, όχι μόνο για τον ανθρωπιστικό διάδρομο αλλά και για την υψηλή οικονομική ανάπτυξη που η Κυβέρνησή του πέτυχε στην Κύπρο.

Ως Κύπριος πολίτης αισθάνομαι φυσικά περηφάνεια για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η χώρα μου για αυτό το ανθρωπιστικό θέμα.

Όμως…

Στο εσωτερικό θα θυμάστε όλοι τις δημόσιες δηλώσεις και τις ειρωνείες για τα «αόρατα πλοία» που «περιηγούνται άσκοπα στη Μεσόγειο», για τις «ανεφάρμοστες ιδέες» και τις «πομπώδεις πρωτοβουλίες με χαρακτηριστικά μικρομεγαλισμού που καταρρέουν» και «πλήττουν την αξιοπιστία μας».

Όπως και τις αιχμές για τη «νωθρή, χωρίς πρωτοβουλίες και αντανακλαστικά, Κυβέρνηση» που γνωρίζει την «πλήρη απαξίωση» και παίρνει «βαθμό μηδέν γιατί δεν υπάρχει υπό το μηδέν».

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στη μηδενιστική κριτική απέναντι σε ότι έκανε ή κάνει αυτή η Κυβέρνηση, η οποία εκδηλώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης της εξουσίας μέχρι σήμερα.

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν είδαμε ούτε μία δημόσια απολογία για τα πιο πάνω. Δεν είδαμε ούτε καν επαρκή προβολή της είδησης από τα πλείστα ΜΜΕ και τους κατά τα άλλα λαλίστατους αρθρογράφους τους που με κάθε αφορμή ασκούν ισοπεδωτική κριτική για το παραμικρό. Eυτυχώς που υπάρχει και o ξένος τύπος για να πληροφορούμαστε με αντικειμενικότητα για το τι λαμβάνει χώρα στο νησί μας!

Για το κολοσσιαίο λοιπόν, για το μέγεθος της Κύπρου, αυτό επίτευγμα κατάπιαν όλοι τη γλώσσα τους, περιλαμβανομένων των «προοδευτικών» του τόπου που κόπτονται, τάχα, για τα αθώα θύματα του πολέμου. Οι τελευταίοι για το μόνο που είναι ικανοί είναι να φωνάζουν συνθήματα στους δρόμους τη στιγμή που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, χωρίς να χαλά τις σχέσεις με το Ισραήλ, εργαζόταν για ασφαλή μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Οι λιγοστές δηλώσεις/ανακοινώσεις που χαιρέτισαν την εξέλιξη προφανώς έγιναν εξ ανάγκης αφού η δημόσια έκθεση είναι τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε επιλογή.

Όμως το ζητούμενο για έναν πολιτικό δεν είναι να βγάζει χολή και να ανασκευάζει μετά που τον διαψεύδουν οι εξελίξεις. Αλλά να έχει την απαραίτητη διορατικότητα και οξυδέρκεια ώστε να μπορεί να τις προκαταλάβει, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς όφελος της χώρας του και των αξιών που την διακατέχουν.

Ο λαός παρακολουθεί και κρίνει ποιοι ανήκουν στην πρώτη και ποιοι στη δεύτερη κατηγορία.

Άθος Ρουσουνίδης
9/3/2024

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία και η κ. Φον ντερ Λάιεν
Επόμενο άρθρο«Η ζωή μας με το Flyover» Ημερίδα του Ράδιο Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Forward Green

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ