Ματ, συγκεντρώσεις και μικροεπεισόδια στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα Κορμιά”

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον και εξονυχιστικούς ελέγχους όσων εισέρχονταν στο χώρο του κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε χθες η προβολή του ντοκιμαντέρ Αδέσποτα Κορμιά, που είχε εγείρει αντιδράσεις λόγω της αφίσας του.

Ο χώρος είχε αποκλείστεί από τις 7 το απόγευμα, μία ώρα πριν την προβολή. Έξω από τον κινηματογράφο πραγματοποίησε συγκέντρωση μία μικρή ομάδα μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος», ενώ αντισυγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη αριστερών οργανώσεων.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απώθησαν τους διαδηλωτές όταν επιχειρήθηκε να πλησιάσουν τον χώρο. Ένταση σημειώθηκε και στο κέντρο της πόλης, μεταξύ αντιφασιστών και αστυνομικών.

Νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ και μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας απώθησαν μέλη αντιεξουσιαστικών συλλογικότητων στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το Ολύμπιον για την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης.

Στη Θεσσαλονίκη είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση υπαίθριων δημόσιων συναθροίσεων από τις 14.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, απόφαση η οποία λήφθηκε από την ΕΛΑΣ με απόφαση του διευθυντή της ΓΑΔΘ υπό το φόβο επεισοδίων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧριστοδουλίδης: Προανήγγειλε στρατηγική για τριτοβάθμια εκπαίδευση με εμπλοκή 5 Υπουργείων
Επόμενο άρθρο50 χρόνια ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ