Σήμερα η ομιλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιον Όρος ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, οποίος αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα.

Στην Θεσσαλονίκη, όπου έχει πολλούς φίλους και σημαντικούς υποστηρικτές, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει στις επτά το απόγευμα επίσημη ομιλία στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ). Νωρίτερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των Κυπριακών Σωματείων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, και με τον Πρόεδρο της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Εκεί θα έχει συναντήσεις με την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της Αθωνικής πολιτείας, και με τους ηγούμενους των 20 Μονών, ενώ προβλέπεται να επισκεφτεί τη Μονή Διονυσίου και τη Μονή Βατοπεδίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, όπου στις 13:00 από κοινού με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, θα πραγματοποιήσουν την ονοματοδοσία του πάρκου “Γιώργος Κατσάνης”, στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Στίλπωνος Κυριακίδη.

Η σημερινή ομιλία του Ν.Χριστοδουλίδη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους. Καταρχήν λόγω των εξελίξεων με το σχέδιο Αμάλθεια, τη θαλάσσια οδό που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από το λιμάνι της Λάρνακας στη Λωρίδα της Γάζας, ένα σχέδιο που αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία και επιτυχία του Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού έστρεψε όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας στην Κύπρο. Ακόμη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή και την κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, και στον διορισμό της Μαρία Άνχελα Χόλγκουιν Κουεγιάρ ως νέας προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, με στόχο την διερεύνηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Προηγούμενο άρθροΟι κλιματικοί κίνδυνοι απειλούν την ΕΕ.
Επόμενο άρθροO Ευαγόρας Παλληκαρίδης συνεχίζει να μας δείχνει το δρόμο της λευτεριάς!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ